Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Na kraju je ipak ostao u crno-belom

Kapiten Partizana Kevin Panter imao je jednu od, ako ne i najbolju sezonu u svojoj karijeri, kako u ABA ligi, tako i u Evroligi.

Panter je sa Partizanom osvojio trofej regionalnog šampiona nakon 10 godina, a malo je falilo da svoj tim pogura i do Fajnal-fora Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ:

Na kraju sezone istekao mu je ugovor sa crno-belima, pominjalo se da je blizu prelska u Barselonu, kao zainteresovani pominjali su se i PAO i Real, ali nije bilo poznato da Panter umalo nije završio u NBA u ekipi Toronto Reptorsa.

“Razgovarali smo sa Reptorsima zaista žestoko. Mislio sam da će to biti prilika. Već neko vreme razgovaramo s njima, pa sam mislio da je moguće da idem u Toronto”, rekao je Panter litvanskom novinaru Donatasu Urbonasu iz „Basket Newsa“ tokom gostovanja u poslednjoj epizodi podkasta „URBONUS“.

Ipak, od odlaska u Ameriku nema ništa.

“Nije išlo. Ne možete dati NBA previše svoje moći jer će NBA to uzeti i pobeći s njom. Jednostavno nije išlo. Nije to više bila stvar trenera. Iskreno, Evropa je odigrala ulogu, ali to je bila samo uloga: ‘Gde me vidite sa svojim timom?’. Moram li doći pre kampa? Ako moram doći pre kampa, da li mi to garantuje veterinarski minimum? Je li to negarantovani [dogovor]? Kada smo tako počeli ulaziti u fine detalje, pomislio sam ‘Želite li ovo? Kul”, dodao je Panter.

Ne kaje se što je ostao u Partizanu.

„Samo sam pokušavao da shvatim da li je to stvarno ili ne. Mnogo puta ova NBA situacija nije stvarna. Oni će vam dati negarantovani (dogovor) i (reći) „Ako uspe, kul. Ako nije, otišao si.” Ta situacija za mene je bila stvarna, ali moraš staviti svoj novac gde su ti usta. Tako je nekako prošla ta situacija. Nazad u Evropu, idemo”, zaključio je Panter.

BONUS VIDEO „Srbija je nesrećna kad košarka nije dobra“: Legenda je sve objasnila u jednoj rečenici 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar