Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Dolazak Kevina Pantera u Partizan podigao je veliku prašinu u Srbiji i evropskoj košarci.

Jedan od najboljih bekova u Evropi, dres evroligaša je zamenio ekipom koja igra Evrokup i uz to je razljutio navijače najvećeg rivala Partizana, jer je u prethodnom boravku u Srbiji nosio crveno-beli dres.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je u više navrata pokazao vanserijsku klasu, prvi deo sezone je bio prilično turbulentan za američkog beka. Povrede su ga u jednom trenutku usporile, a protivnici se u svakom meču fokusiraju da prvo zaustave njega kao najveću opasnost.

U Evrokupu briljira, u ABA ligi povremeno trokira, ali se Panter ne potresa previše i zadovoljan je kako se sezona odvija.

„Za sada je bilo dobro u prvom delu sezone. Izgubili smo samo četiri utakmice. Mislim da smo trebali izgubimo najviše dve, ako ćemo da budemo realni. Očekuje nas uzbudljiv nastavak takmičenja i jedva čekam da nastavimo da pobeđujemo. Krećemo se u dobrom pravcu, samo treba da nastavimo da budemo sve bolji“, istakao je Panter u razgovoru za Nova.rs.

Što se tiče individualnog učinka tiče, Amerikanac očekuje da sve legne na svoje mesto do kraja sezone.

„Imao sam manjih problema sa povredom, propustio sam tri utakmice, ali najvažnija stvar za mene su pobede. Što se mog ličnog učinka tiče, sve će biti kako treba jer se bavim košarkom dovoljno dugo da znam. Jedina stvar koja je za mene važna u ovom trenutku je da pobeđujemo“.

Iako nije lako igrati u Srbiji kada dres jednog večitog rivala zameniš drugim zbog velikih tenzija, Panter ističe da mu to ni najmanje ne smeta.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.r

„Ne osećam pritisak jer sam ranije igrao za Crvenu zvezdu, trudim se da ne razmišljam o tome. Svi u Evropi znaju gde sam igrao tako da se trudim da ostane fokusiran na ciljeve i na ono što je ispred mene“.

Jedan od razloga dolaska u Partizan je i šansa da radi sa jednim od najboljih trenera svih vremena, Željkom Obradovićem

„Obožavam ga. Čuo sam mnogo stvari od njemu od igrača širom Evrope, ali igrati za njega je potpuno novo iskustvo. Dobar je osećaj i šansa da naučim mnogo toga“.

Pre rada sa Obradovićem, u Milanu je radio sa još jednom evropskom legendom Etoreom Mesinom, ali je uz osmeh izbegao da ih uporedi.

„To je trik pitanje, preskočiću ga“, bio je kratak Panter.

Amerikanac je po drugi put u Srbiji, ali ni posle toliko vremena nema omiljeno jelo, bar kada je u pitanju tradicionalna srpska kuhinja. Razlog je više nego očigledan.

„Ne znam šta da kažem, ne jedem meso. Nisam planirao ništa tokom praznika, idem od dana do dana. Ipak, imam omiljeni restoran. Često idem u Budha bar“, rekao je Panter za kraj.

BONUS VIDEO Poeni Pantera u triler završnici za pobedu Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar