Kevi Durent; Foto: Tanjug/AP Photo/Matt York)

Poštovanje legende zaslužio je srpski as.

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su ekipu Finiks Sansa u šestoj utakmici polufinala Zapadne konferencije sa 125:100 i tako su obezbedili finale iste u kome će igrati protiv boljeg iz duela Los Anđeles Lejkersa i Golden Stejt Voriorsa.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od najboljih košarkaša NBA lige Kevin Durent je nakon meča otkrio koliko je zaista teško igrati protiv Nikole Jokića koji je zabeležio 11. tripl-dabl u karijeri u plej-ofu.

„Oduvek sam imao poštovanje prema njemu, znao koliko je sjajan igrač. Nisam bio iznenađen da su košarkaši Denvera dobri, posebno neko kao Jokić. Gledao sam ga i igrao ranije protiv njega od kada je dostigao vrh kao igrač. Ne mogu reći da sam saznao nešto novo o njemu. Oni su sjajan tim, imaju dubinu, mnogo igrača koji igraju dobro zajedno, imaju sjajan kontinuitet, dugo su zajedno. To je dobra prednost. Znaš da treniraš, znaš igrače, poznaješ tim, imaš sistem toliko dugo. Ne, nisam iznenađen uopšte. Jokić je jedan od najboljih svih vremena i otićiće u istoriju kao jedan od najboljih centara koji je ikad dotakao žloptu“, rekao je Durent.

Durent je u plej-ofu prosečno beležio 29 poena uz 8,7 skokova i 5,5 asistencija po meču.

BONUS VIDEO Denver na krilima Jokića demolirao Finiks u petoj utakmici plej ofa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar