Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Svetislav Pešić spreman je da ode u Kolorado i razgovara sa Nikolom Jokićem, potvrdio je na promociji.

PROČITAJTE JOŠ

Legendarni Kari zvanično je selektor košarkaša Srbije, a spreman je da ode u Ameriku i razgovara sa Nikolom Jokićem o igranju za Srbiju na narednom Eurobasketu.

On je to u svom maniru najavio, u šaljivom tonu, ali i sa dozom gorčine jer je doživljavao osude kada nije napadao Jokićevo neigranje za Orlove.

„Dobio sam od Saveza dobar auto, ali mogu da ga koristim ovde u Srbiji i regionu. Sigurno da planiram da svakog obiđem, ne samo Jokića, Teodosića kao kapitena, sve ostale kandidate. Da iskreno kažem, u glavi je da vidimo šta možemo da vidimo za ove kvalifikacije koje su uskoro. Tu ćemo kratkoročno morati da delujemo. Kada se to završi, imaću daleko više vremena. Ja sam dao neke izjave, pa su me prozivali, ali to je deo našeg podneblja, posla. Pričalo se da sam se udvarao Jokiću. Svakom ću se udvarati da igra za reprezentaciju i da je to dobro za njegovu karijeru. Poseta igračima će biti tu, to će biti treniranje sa posetom. Neću biti samo trener, posećivaću igrače, gledaću mečeve, pokušaću da napravim komunikaciju, ne da objašnjavam koliko je dobro da igra za Srbiju, nego da bude bolji, šta treba da uradi, da priđem i napravim empatiju i da zna da sam tu da mu pomognem“, rekao je Pešić.

Ovog leta, Pešić je biranim rečima govorio i o otkazu Nikoli Jokiću, što otvara mogućnost da mu pristupi na pravi način.

„Sada su se svi kao iznenadili, ali ja nisam kada je objavio da ne može da igra. Vidim da su gotovo svi pali u ‘nesvest’ zbog toga, a Jokić je samo doneo jednu logičnu odluku za respekt. Očekivao sam ovako nešto s obzirom da je odigrao ‘duplu’ sezonu. Jokić je, pri tom, više nego zasluženo poneo naslov MVP lige, ali mu to nije palo s neba, već je morao krvavo to da zaradi. Mislim da se radi o velikoj iscrpljenosti, a da ne spominjem mogućnost da se povredi, ako se dovoljno ne odmori“, naveo je Pešić tada.

BONUS VIDEO Promocija Svetislava Pešića: Košarka pripada košarkašima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar