Dante Egzum i Nemanja Nedović
Dante Egzum i Nemanja Nedović; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Plejmejker Partizana otvoreno o mnogim temama

Dante Egzum, član Partizana, sumirao je svoje utiska od trenutka kada je došao u evropsku košarku, a kao jedna od centralnih tema nametnuli su se navijači crno-belih.

Australijanac je bio gost Džoa Arlaukasa u Evroliginom podkastu „Crossover“, gde je podelio svoj doživljaj navijanja u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kao da je film. Ne možete to da objasnite kao ‘Okej, ja ću sada igrati pred navijačima koji samo žele da mi pobedimo’. Volim da se zagledam u publiku i da samo gledam, uvek postoji troje, četvoro njih koji bukvalno i ne gledaju utakmicu, oni samo stoje i pevaju sve vreme. Posmatram ih minut. Trebalo bi da pratim utakmicu, ali ja gledam u njih. Oni ne gledaju utakmicu. Neko da koš, nije ih briga. Oni su samo spremni da pevaju i da se uvere da svi pevaju. To je neverovatno, neobjašnjivo“, rekao je Egzum.

Osvrnuo se na početak u Barseloni, gde nije uspeo da se probije onako kako se očekivalo.

„Bilo je veoma teško. Svi misle da ćeš da dominiraš, ali ti dolaziš u situiranu ekipu koja je prva u domaćem šampionatu i Evroligi, tako da očigledno rade kako treba. Ja sam pokušao da dođem i budem deo tima bez namere da narušim njihov način igre kojim su pobeđivali“.

Otkrio je i šta Željka Obradovića čini posebnim.

„Mislim da je najbitnija stvar kod njega to što te izaziva… On ti daje slobodu da igraš, ali želi da igraš pametno. To je najbitnije kod njega. Okej, možeš da ideš tamo i radiš šta god želiš, ali igraj pametno. Igraj na pravi način. To je stvar koju najviše volim kod njega“, istakao je Egzum.

Čitav intervju pogledajte u videu ispod.

BONUS VIDEO Ludo slavlje navijača i košarkaša Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar