Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Enes Kanter, centar Bostona, koji je protivnik režima turskog vladara Redžepa Tajipa Erdogana, zbog čega mu je uskraćeno državljanstvo i dobija ozbiljne pretnje objavio je na na tviteru da bi, ako se ikada vrati u domovinu, želeo da ponovo zaigra za Fenerbahče.

PROČITAJTE JOŠ

„Uvek me neko zove. Hvala vam što me ne ostavljate na miru. Moj dragi tim i volim samo Fenerbahče. Nosio sam njihov dres sa ponosom i ako se ponovo vratim u zemlju, to je jedini tim čiji dres želim da obučem. Hvala i sa poštovanjem svim upravnim odborima (kluba)“, napisao je Kanter 1. juna na tviter, uz fotografuju iz vremena kada je igrao za Fenerbahče.

U razgovoru za američke medije je sada rekao da ga najviše boli odnos drugih turskih NBA prema njemu, Ersana Iljasove, Džedija Osmana, Furkana Korkmaza…

„Ja sam uvek bio ponosan na to što sam Turčin i predstavljam Tursku, a sada me moja zemlja zove teroristom”, istakao je Kanter.

Ubrzo pošto se intervju proširio svetom, reagovao je Fenerbahče.

„Osoba po imenu Enes Kanter objavila je na društvenim mrežama prvo 1. juna, a sada je ponovila iste rečenice. Želeli bismo da obavestimo javnost o pitanju koje je dva puta izrekao, a koje se tiče našeg kluba, pa moramo da razjasnimo. Naš klub nema sada nikakve veze, niti ih imati u budućnosti, s osobom čije se ime pominje uporedo sa terorističkim organizacijama i čije je ponašanje dobro poznato našoj zajednici kada je napustio naš klub. Ovim želimo da još jednom da kažemo da su vrata našeg kluba zauvek zatvorena za ljude poput njega i ostaće takva“, navedeno u saopštenju Fenerbahčea.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar