Duverioglu sa Obradovićem, Foto: EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO

Ali Koč, predsednik KK Fenerbahče, priznao je da će klub u narednoj sezoni morati da se suoči sa brojnim poteškoćama i ne samo onim vezanim za teren, ali je i optmiista i veruje da će klub i dalje biti uspešan.

Prvi čovek kluba iz Istanbula pričao je o odlasku trenera Željka Obradovića kao i o budžetu za predstojeću sezonu, koji će usled pandemije koronavirusa, biti znatno manji.

PROČITAJTE JOŠ:

„Još jednom želim da se zahvalim Željku Obradoviću. Učinio je da osvojimo mnogo toga i da zbog toga budemo srećni. Legendaran trener u svetu svetske košarke i svetu Fenerbahčea. Naravno, niko od nas nije želeo da on ode. Bila je to prava trauma za nas. Ako neko želi da ide, možete da se borite da ostane samo do određene tačke. On je to želeo. Imali smo utisak da će ostati, ali zbog situacije sa porodicom, rekao nam je da ne želi da trenira tim na godinu dana. Obećaao nam je da neće raditi za drugi klub i zaista ne radi. Još jednom mu hvala na svemu što je učinio“, izjavio je Koč.

Srpski uticaj u klubu nastaviće se preko novog trenera Igora Kokoškova, selektora košarkaša Srbije. Došli su i Danilo Bartel, Lorenco Braun, Džonatan Hamilton i Dišon Pjer, kao i Edgaras Ulanovas, sve to uprkos budžetskim restrikcijama.

„Buždet nam je sa 30 miliona pa na između 18 i 20 miliona dolara. Morali smo da uradimo tako. Treba dobro razmotriti kako smo stigli do ove tačke, zašto smo morali da padnemo. Deficit u našoj košarkaškoj sekciji je polovina deficita u fudbalskom klubu. Raskinuli smo ugovor sa trenerom. Pomoglo nam je to u procesu rekonstrukcije tima. I tu sam Željku zahvalan, dao nam je svoje mišljenje o situaciji“, dodao je Koč.

On je priznao da bez takvog stručnjaka na klupi, klub neće lako pronaći put do novih uspeha.

„Ako me pitate o celom ovom procesu, zameniti Obradovića nije nimalo lako za bilo koji klub. Po njegovim odlascima, svi klubovi koje je vodio imali su problema. Ipak, naši direktori, Smih Ozoj i Mauricio Đerardini su napravili sjajan posao za 15 dana. Doveli smo poznata imena, uspešne igrače koji će biti prihvaćeni i koji će uzbiđivati ljude koji se razumeju u košarku, veoma brzo. Mnogi su bili iznenađeni, nisu to očekivali, ali uradili smo veliki posao. Naš pristup u tri faze, zajedno sa trenerom, učinio je da dođe do rekonstrukcije. Ima još nekoliko koraka koji su nam ostali, ali kad pogledam na brojke iz prošlosti, uradili smo najbolje što se moglo u smislu cene i kvaliteta. Ostaje nam da vidimo kako će biti na terenu“.

Poželeo je mnogo sreće i novom treneru, Igoru Kokoškovu.

„Želim dobrodošlicu našem novom treneru Igoru Kokoškovu, kao i svim igračima koji su pristigli. Nadam se da će Fenerbahče nasvatiti da bude jak evropski brend, da ćemo nastaviti na dosadašnji način“, zaključio je predsednik turskog prvoligaša.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar