Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Američki plejmejker Džon Vol možda će pojačati Olimpiju iz Milana, javlja Basket News.

Vol bi mogao u Evropu nedugo nakon što se na isti korak odlučio i Kemba Voker, a obojica su u NBA ligi bili ozbiljne „zverke“.

PROČITAJTE JOŠ:

Džon je bio jedan od najbržih plejmejkera i atletski moćnijih igrača na svojoj poziciji, kome šut nije uvek bio jača strana, ali su mu i asistencije jedan od aduta.

Vol je pet puta bio Ol-star u NBA ligi, ali već dugo unazad kuburi s povredama i ne pokazuje maksimum, a pošto ima 32 godine, nije bilo tako dobrih ponuda.

Plej kog povezuju sa italijanskim klubom kroz 13 sezona NBA karijere ima 18,7 poena po meču, 4,2 skoka i 8,9 asistencija.

Prošle sezone je imao 11,4 poena, 2,7 skokova i 5,2 asistencije na 34 utakmice u dresu Los Anđeles Klipersa. Pre toga je nastupao i za Hjuston Roketse jednu sezonu 2021, dok je ostatak karijere proveo u Vašington Vizardsima.

Detalji potencijalnog ugovora koji bi Olimpija ponudila Volu, nisu izneti, a novac ne bi terbalo da mu bude problem jer je prvi pik sa drafta 2010. i šampion u zakucavanjima 2014. u NBA do sada zaradio oko 300 miliona dolara.

BONUS VIDEO: Marina Maljković na poluvremenu razgovara sa košarkašicama Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar