Lebron Džejms i Rasel Vestbruk
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Ukoliko navijate za Los Anđeles Lejkerse najbolji poklon dobili ste usred leta. Rasel Vestbruk je obukao dres "jezeraša", a to je izazvalo lavinu reakcija širom planete.

PROČITAJTE JOŠ

Godinama se spočitava Lebronu Džejmsu da bez supertima ne može da stigne do prstena, iako je sve njih demantovao legendarnom titulom sa Klivlend Kavalirsima (preokret u finalu protiv Golden Stejta nakon 1:3), ali je u Majamiju stigao do titule uz pomoć megazvezda Dvejna Vejda i Krisa Boša.

Kada je video da taj sistem funkcioniše odlučio je da ga primeni i u Lejkersima, najpre je „počistio“ čitav tim i doveo Entonija Dejvisa. Za njim su stigli mnogi veterani, a onda su u jeku pandemije koronavirusa Lejkersi uspeli da podignu titulu 2020. godine.

Prošle godine mnogo toga nije funkcionisalo, a Lebron je odlučio da je vreme za promene. Svestan da sam ne može da odigra 82 meča u toku sezoni i ostale u plej-ofu odlučio je da potraži igrača koji je najspremniji da iznese taj teret. Našao ga je u liku Vestbruka, a onda i sam najavio njegov dolazak. Izgleda da se kao i u Klivlendu i u Los Anđelesu Lebron pita za sve, od akcija na terenu, do taktičkih varijanti i posla generalnog menadžera.

U zamenu za tripl-dabl mašinu, Vizardsi su dobili velika pojačanja. U prestonicu SAD će Montrezl Harel, Kajl Kuzma i Kentavijus Kaldvel-Poup i 22. pik sa ovogodišnjeg drafta.

Vestrbruk se preko društvenih mreža oprostio od Vašingtona.

„Hvala, Vašingtone! Od prvog dana ste dočekali mene i moju porodicu raširenih ruku. Svi, od uprave, do stručnog štaba, trenera, saigrača i navijača. Zahvalan sam što ste mi pružili priliku i podržali me na svakom koraku. Blagosloven sam što sam bio deo ove organizacije. Nije mi trebalo mnogo vremena da ovde napravim dom. Zauvek ću biti zahvalan na iskustvu koje sam stekao sa ovom organizacijom“, napisao je Vestbruk.

Lebron je najavio novu veliku trojku i tako učinio da još jednom mnogi osude njegov potez (i potez Lejkersa) da stvore novi supertim.

Koliko je ovo ogromna promena u odnosu snaga u ligi svedoči podatak da će po prvi put u istoriji u istom timu igrati košarkaši koji su postigli više od 20.000 poena u NBA, sakupili više od 5.000 skokova i upisali više od 5.000 asistencija.

Još veći problem u prihvatanju ovog trejda napravili su navijači Lejkersa, koji su preko noći promenili narativ o Vestbruku. Čovek kog su nazivali „ciglarom“, sebičnjakom, sada je postao šraf koji nedostaje za novu, 18. NBA titulu.

Poznato je da Džejms i Vestbruk neretko beleže tripl-dabl učinke i to je dovelo do mnogih urnebesnih montaža poput ove „Kada Lebronu i Rasu fali po jedna asistencija do tripl-dabl“.

Navijači su osudili ovakav potez jer kvari takmičarski impuls lige, mnogima je već dosadilo da se sav kvalitet slije u nekoliko klubova, pa kao primer navode Denver Nagetse za koje nastupa naš Nikola Jokić i Milvoki Bakse, aktuelne šampione, koji su preko drafta formirali strašne timove.

Šala na račun Lebrona i Vestbruka i njihovoj sklonosti ka „bildovanju“ statistike nije bilo malo.

Mnogi očekuju ovakvu reakciju Lebrona nakon što Vestbruk počne sa ispucavanjem na nekom meču.

Vestbruk je na sve komentare odgovorio sa tri reči „Zašto da ne?“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar