Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Sjajni plejmejker je potpisao novi ugovor

„Kapiten ostaje u crno-belom“, objavio je Partizan na društvenim mrežama i izazvao detonaciju u evropskoj košarci.

Spekulisalo se da bi mogao u Panatinaikos ili Real, pa da je na pragu prelaska u Barselonu, na kraju Kevin Panter je ostao kapiten Partizana.

PROČITAJTE JOŠ

Delovalo je da će sjajni američki plejmejker da unovči fantastičnu sezonu u nekom od bogatijih evroligaša, ali je ipak potpisao novi dvogodišnji ugovor s crno-belima.

Panter je na stolu imao unosne ponude i mogao je da bira gde će nastaviti karijeru – izabrao je da ostane predvodnik čete Željka Obradovića.

Prvo se bio javio Panatinaikos sa 4,7 miliona evra za dvogodišnji ugovor, da bi se u priču uključio i Real sa 1,8 miliona evra po sezoni, što je 500.000 manje na godišnjem nivou od ponude iz Atine.

Pre dva dana se pisalo da će u Barsu koja mu je, iako u krizi, navodno nudila ugovor vredan šest miliona evra za dve sezone.

Na kraju, vest koja je toliko obradovala sve „grobare“ glasi – kapiten ostaje. Tridesetogodišnjak je u sezoni za nama prosečno imao 16,1 poen, 2,1 skok i dve i po asistencije dok je šutirao 49,1 odsto iz igre za dva i 44,3 odsto za tri poena.

Partizan je, za sada, napustio samo Matijas Lesor, novi centar Panatinaikosa. Ponude evroligaša imaju i Zek Ledej (hoće ga Makabi iz Tel Aviva i Barselone), i Dante Egzum koji bi mogao i u NBA, gde bi mogao i Jam Madar, koga Boston ipak neće zvati za Letnju ligu.

U crno-belom taboru trebalo bi da ostane Džejms Naneli, verovatno i Aleksa Avramović, a nije isključeno da ostanak kapitena Pantera povuče još nekog da učini isto.

BONUS VIDEO Ludo slavlje navijača Partizana nakon titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar