Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Bruklin Netsi oglasili su se o gorućem problemu koji ovaj klub ima sa Kajrijem Irvingom, zvezdom ekipe uz Kevina Durenta i Džejmsa Hardena.

PROČITAJTE JOŠ:

Irving, jedan od najboljih driblera u NBA ligi ne želi da se vakciniše protiv koronavirusa i zbog toga mu pravila ne dozvoljavaju da učestvuje u većini timskih aktivnosti.

U Njujorku je na snazi pravilo po kom osobe ne mogu ni u sportske hale ako nisu primile bar jednu dozu vakcine.

Dok NBA igrači u najvećem broju jesu vakcinisani, to nije navedeno kao striktno obavezno i Irving to koristi iako će plaćati ceh svoje odluke, što kroz neigranje, što kroz platu.

„S obzirom na razvoj situacije i pažljivo razmišljanje odlučili smo da Kajri Irving ne trenira i igra sa timom dok ne bude u mogućnosti da potpuno učestvuje. Kajri je napravio lični izbor i poštujemo pravo ličnosti da bira“.

„Trenutno izbor ograničava njegovu sposobnost da bude punopravni član tima i nećemo nikome dozvoliti da to bude napola. Imperativ je da nastavimo da gradimo hemiju i da ostanemo verni dugogodišnjim vrednostima zajedništva i žrtvovanja“, navode Netsi u saopštenju.

Iako je Kajri sa oko 26 poena u proseku jedan od najboljih poentera, Bruklin je spreman da se i toga odrekne, ali ne menja ambicije.

„Naši šampionski ciljevi za narednu sezonu se nisu promenili, da bismo ih postigli svaki član naše organizacije mora da ide u istom smeru. Uzbuđeni smo zbog početka sezone i radujemo se uspešnoj kampanji koja će učiniti Bruklin ponosnim“, dodaju Netsi u saopštenju.

BONUS VIDEO: Veselin Petrović i anegdota sa Karijem Pešićem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar