Foto Tanjug/Stephen M. Dowell/Orlando Sentinel via AP

Kajri Irving ne prestaje da ređa kontroverze u najjačoj ligi na svetu.

Posle priča da je Zemlja ravna ploča, te odbijanja da se vakciniše protiv koronavirusa i propuštanja dobrog dela prošle sezone zbog toga, na red je stigla nova.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlasnik Bruklin Netsa Džo Cai izdao je saopštenje kojim osuđuje antisemitski film i knjigu na svojim društvenim mrežama.

Irvinga prate milioni ljudi na internet platformama, a on je promovisao film „Hebrews to Negroes: Wake Up Black America“.

„Od Jevreja za crnce: Probudi se crna Ameriko“, autora Ronalda Daltona prodaje se za tridesetak dolara i bavi se religijom kroz brojne trope i stereotipe i dotiče se odnosa prema tamnoputoj rasi.

Napravljen je i film sa istom temom 2018, tri godine nakon izdavanja knjige i to je Irving podelio.

„Razočaran sam što se čini da Kajri podržava film zasnovan na knjizi punoj antisemitskih dezinformacija. Hoću da sednem sa Kajrijem i da proba da razume da to škodi svima nama, te da kao čovek od vere, pogrešno je promovisati mržnju zasnovanu na rasi, etnicitetu ili religiji“, rekao je Cai.

Oglasili su se i Bruklin Netsi tvrdnjom da su protiv svakog govora mržnje i da je prva stanica ka njegovom suzbijanju iskren dijalog.

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar