Foto: KSS

Pionirska ekipa Mega zasluženo je osvojila Mini kup Srbije, pošto je u finalu u dvorani „Čair“, pred nekoliko stotina gledalaca, pobedila juniore Partizana rezultatom 94:76.

Mega je bolje otvorila utakmicu i povela 7:1, ali je Partizan napravio seriju 12:0 i u 5. minutu poveo 13:7. Vratila se Mega brzo u pravi ritam i na prvu pauzu otišla sa 23:20.

Smenjivale su se ekipe u maloj prednosti i na početku druge deonice, pogađao je Lukas Bojović za crno-bele, dok je Mega posle dve uzastopne trojke Vuka Danilovića stigla do dvocifrene prednosti u 16. minutu – 41:31.

PROČITAJTE JOŠ

Nastavljena je dominacija Mege i na startu treće deonice, posle tri minuta igre bilo je 58:40, pogađali su sjajni Danilović i Nikola Karalić.

Održavala je Mega sve vreme dvocifreni višak, ali su pioniri Partizana konstantno pretili, a na poslednji odmor otišlo se pri rezultatu 69:57 za Megu.

U istom ritmu je krenula i četvrta četvrtina. Mega je posle dva minuta podigla na velikih 77:59, a kada je na tri i po minuta pre kraja raspoloženi Danilović pogodio novu trojku za 82:65 pitanje pobednika je bilo rešeno.

Upravo je sin proslavljenog košarkaša Predraga Danilovića, Vuk odneo priznanje za MVP-a finala, pošto je bio najefikasniji sa 24 poena uz indeks koristnosti 27.

Ubrzo je stigla i čestitka od sestre, srpske teniserke Olge Danilović, koja je podelila na Instagramu sliku Predraga i Vuka.

Foto: Printscreen/Instagram: danilovicolga

BONUS VIDEO Najbolji potezi sa utakmice Denver Nagetsa i Dalas Maveriksa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare