Košarkaši Srbije pobedili su Portoriko sa 110:75 u jedinom pripremnom meču "orlova" pred beogradskom publikom.

Portoriko je jednostavno delovao kao nedorastao protivnik, pa su se Bogdan Bogdanović i ostali igrači srpskog tima zabavljali, pogađali i ostavili publici da se nada kako će isto to ponoviti i na Mundobasketu protiv istog rivala u grupi B.

PROČITAJTE JOŠ:

Neverovatno. To je ukratko kako je mogla da se opiše igra Srbije i u prvom i u drugom poluvremenu. Ako je i bilo bojazni da se lako stečena dvocifrena prednost gubi, to se ovog puta nije desilo sve do pred kraj treće četvrtine kada je već prebacila 50 poena i pobednik se uveliko znao.

Portoriko je u završnici treće i tokom četvrte četvrtine samo uspeo da ublaži poraz, mada su „orlovi“ delovali kao da mogu da povećaju, samo da su hteli i da šansu nisu dobili i neki momci poput Nikole Topića i Alekse Radanova.

Do kraja su se svi upisali u strelce, a najefikasniji je bio Ognjen Dobrić sa 23 poena, dok su po 15 u pobedničkom timu imali Nikola Milutinov i Bogdan Bogdanović. Nikola Jović je ubacio 11 poena, a Aleksa Avramović 10. Na drugoj strani su dvojica imala deset i više poena, Tremont Voters koji je imao 11 poena i Alim Ford koji je postigao 10 poena.

Ako ste se uključili posle 20 minuta i videli +40 za Pešićev tim, nemojte da se bojite – oči vas nisu slagale.

Strašni procenti šuta za tri poena, agresivna odbrana po celom terenu i kao posledica izgubljene lopte Portorika, otvorile su „brdo“ kontri koje srpski igrači nisu propuštali.

Srbija vs Portoriko Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Lopta je lepo išla od ruke do ruke, svako je znao kako da pruži neki svoj doprinos bilo u odbrani svog koša ili u navali na protivnički.

Počelo je poenima Ognjena Dobrića koji je vrlo brzo u prvoj četvrtini već bio dvocifren, pre nego što je otišao „na hlađenje“.

Srbija je već posle pet minuta igre imala deset poena viška, a Dobrić je dobio lepo dodavanje pod obručem i završio je akciju za 17:7.

Od tog trenutka domaći tim ne da se nije osvrtao, nego je igrao u punom gasu. Samo u jednom trenutku pred kraj prve deonice Portoriko je preko Forda i Romera uspeo da naniže četiri poena, ali su slobodna bacanja Davidovca bila dovoljna da prvih deset minuta bude završeno 26:13 u korist srpskog tima.

Srbija vs Portoriko Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Druga deonica je tek bila „dranje“. Tada se svojim poenima i trojkama priključio Bogdan Bogdanović, pogađali su ih i Gudurić i Avramović, dok je Nikola Milutinov počeo da dominira u skoku.

On i Nikola Jović su pravili ozbiljne probleme Portorikancima i pod njihovim obručem, pa je Milutinov penalima u toj četvrtini prestigao Dobrićevih 12 poena i nadmašio ga nakratko, dok su „Orlovi“ mogli da se bace i na alej-upove i pasove bez gledanja, a razlika je uporno rasla i posle 20 minuta iznosila 65:25. Dobrić je poluvreme završio sa 15 poena, Srbija je imala tri izgubljene lopte i 21 asistenciju, a niko u Portoriku nije imao više od pet poena koliko su imala trojica igrača, Romero, Voters i Tompson.

Tokom treće četvrtine Srbija nije bila toliko surova prema protivniku ali se približila već tada stotki. Bogdan je i dalje nastavio sa trojkama, Dobrić je imao svoju seriju od šest poena u dva minuta, a „orlovi“ su prebacili i 50 poena viška.

Srbija vs Portoriko Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Tek u poslednja tri minuta je Holand uspeo da podigne svoj tim, Ford je vezao dve trojke i na kraju treće četvrtine bilo je 89:46.

Avramović je u četvrtoj četvrtini odgovorio trojkom na pogodak Holanda, a onda je zakucavanjem u kontri nagovestio da „orlovi“ neće padati ispod 40 razlike.

Tada je šansu da debituje za seniorski tim i Nikola Topić, sin proslavljenog košarkaša Milenka Topića i odmah u jednom od prvih napada je krenuo hrabro na obruč.

Nije pogodio, ali u tim trenucima više nije bilo ni toliko bitno što su Kondit, Holand i Voters davali slobodna bacanja i trojke za 97:62. Simanić i Ristić su svojim trojkama probili „stotku“ za Srbiju na 102:64 i samo je bilo pitanje kojim će se rezultatom meč završiti, a završio se trojkom Portorikanaca za konačnih +35 u korist našeg tima.

Srbija protiv Portorika igra u grupi B, gde su još i Kina i Južni Sudan, a sa Portorikancima „orlovi“ igraju 28. avgusta od 14 časoova po srpskom vremenu.

Srbija – Portoriko 110:75 (26:13, 39:12, 24:21, 21:29)

Dvorana: Beogradska arena; Gledalaca: Oko 10.000;

Srbija: Petrušev, N. Jović, Bogdanović, Marinković, Dobrić, Ristić, Gudurić, S. Jović, Davidovac, Avramović, Milutinov.

Portoriko: Holand, Pinjeiro, Kondit, I. Tompson, Ford, Rejes, Viler, Romero, Ortiz, Toro, Voters, S. Tompson.


Srbija - Portoriko 110:75 (26:13, 39:12, 24:21, 21:29)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar