Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Vladimir Jovanović i zvanično je promovisan na mestu šefa strčnog štaba Cibone, a dan po postavljanju osvrnuo se na priče koje kruže košarkaškim kuloarima.

PROČITAJTE JOŠ...

Dolazak srpskog trenera na klupu zagrebačkog velikana izazvao je mnogo polemike, najviše zbog toga što je Jovanović dobio prednost u odnosu na neke hrvatske stručnjake:

„Tako je svuda i to nije ništa loše ni negativno. Ne treba to da se prima srcu. To je deo našeg posla baš kao i to da su nam koferi uvek spremni“, rekao je Jovanović u izjavi za Večernji list.

Spreman je bivši trener FMP Železnika i da se suoči sa kritikama, ukoliko za njima bude potrebe:

„To je sve normalno i deo je posla. Nadam da će na sve to najbolji odgovor biti dobri rezultati i dobre igre Cibone. Sigurno će biti nekih jačih naslova i priča, ali ja se nadam da će sve da ostane u domenu sporta. Košarka mi je jedina vodilja i ne želim da mi bilo što drugo odvlači pažnju“, dodao je on.

Osvrnuo se Jovanović na svoj dolazak u Cibonu:

„Dogodilo se vrlo brzo. Nije bilo mnogo vremena, ali dovoljno za razmišljanje. U prvom trenutku bio sam iznenađen, ali već posle nekoliko uvodnih rečenica čelnika kluba shvatio sam zašto bi to moglo da bude dobro za obe strane.“

Jovanović je pre Cibosa tri i po sezone sedeo na klupi FMP Železnika, i već neko vreme njegovo ime je jedno od glavnih kada je u pitanju mogućnost da sedne na klupu Crvene zvezde. U Hrvatskoj je gotovo odmah po ozvaničenju počela da kruži priča da se iza njegovog dolaska u Zagreb zapravo kriju upravo crveno-beli?! Naime, Jovanović je, navodno, u sklopu dogovora direktora Cibone Domagoja Čavlovića i prvog čoveka Crvene zvezde Nebojše Čovića u prestonicu Hrvatske stigao kako bi napravio korak više u odnosu na FMP, a sa ciljem da nasledi Dejana Radonjića na klupi Zvezde.

No, bivši trener „pantera“ je prokomentarisao uz osmeh:

„Na to mogu samo da se nasmejem, jer to jednostavno nije istina. Uostalom, ja sam u FMP-u dobio otkaz. Ne mogu da shvatim da neko veruje u te priče i to ne bi trebalo da bude tema ozbiljnog razgovora“, zaključio je Jovanović.

On bi trebalo da debituje već danas, kada Cibona u okviru Kupa Hrvatske igra protiv Škrijeva, dok debi u ABA ligi očekuje 26. februara protiv Splita, nakon čega sledi dolazak u Beograd i utakmica sa Partizanom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram