Foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović, pred duel protiv Splita, istakao je da se nada da će njegova ekipa prikazati kvalitetnu igru kakva je bila u većem delu prvenstva.

PROČITAJTE JOŠ

Mega sutra od 16 sati u 22. kolu ABA lige gostuje ekipi Splita, nakon pauze u prošlom kolu pošto je utakmica protiv ekipe Primorska registrovana službenim rezultatom 20:0 u korist Mege zbog istupanja slovenačke ekipe iz takmičenja.

„Ulazimo u završnicu sezone, ostalo je šest kola do kraja. Do ovog trenutka se liga praktično polarizovala na dva dela, gde prvih šest ekipa pretenduje na plasman u plej-of, i ostalih sedam ekipa, ne računamo Primorsku, gde je razlika između njih praktično do dve pobede. Stvarno je zanimljiva završnica gde svaka utakmica ima značaj, da li u borbi za plej-of ili za opstanak u ligi“, rekao je Jovanović za klupski sajt.

„Mi se nalazimo u gornjem delu i pokušavamo još uvek da zadržimo šansu za plej-of, nećemo sigurno da odustanemo od toga. Protiv Splita smo u prvom delu odigrali jednu od boljih utakmica ove sezone. Dosta su promenili tim tada već solidnog kvaliteta koji je bio popunjen talentovanim hrvatskim igračima i pojačan internacionalcima. Doveli su od tada Ukića i Babića, dok je Mariću protiv nas bio prvi meč. Dodatno su se pojačali kako bi obezbedili opstanak u ABA ligi i iskorak u hrvatskom prvenstvu, podigli su nivo igre, dobili dvomeč protiv Cibone čime su pokazali da nas očekuje težak meč“.

Jovanović ističe da je njegov tim u prethodne dve utakmice protiv Borca i Krke pokazao da mu nedostaje konstanta da se vrati na stari kvalitet igre i da podigne intenzitet što se tiče odbrane i napada.

„Imali smo probleme sa odsustvima igrača i manjim povredama gde nismo uspeli da budemo kompletni na treninzima. To smo donekle uspeli da saniramo u prethodnom periodu. Moram da budem zadovoljan što se tiče treninga, neće biti lako, ali se nadam da ćemo u ovoj utakmici prikazati kvalitetnu igru koju smo imali u većem delu prvenstva“, zaključio je Jovanović.

Mega trenutno ima skor 14-7, dok je Split zabeležio šest pobeda i 15 poraza, plejmejker Mege Dejšon Smit ističe da ekipa želi da se vrati na pravi put posle poraza od Krke.

„Posle pauze od utakmica koju smo imali prošle nedelje, željimo da se vratimo na pravi put posle poraza protiv Krke. Dobro smo radili na treninzima i ova utakmica će biti dobar pokazatelj da vidimo koliko možemo u finišu sezone, a sigurno je da ćemo dati sve od sebe“, izjavio je Smit.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar