Jovan Teodosić novi predsednik KK Metalac
Andrija Kleut i Jovan Teodosić; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Nekadašnji košarkaš Metalca Jovan Teodosić, brat kapitena reprezentacije Srbije Miloša, izabran je za novog predsednika tog kluba.

Kako se navodi, na redovnoj izbornoj Skupštini kluba koja je održana u Hali sportova u Valjevu, dosadašnja uprava i predsednik Mihailo Poček podneli su ostavke i jednoglasno je izabran novi Upravni odbor, na čelu sa Teodosićem.

PROČITAJTE JOŠ

Poček je na početku Skupštine rekao da je iza Metalca teška, ali sportski uspešna godina.

„Metalac je u uslovima besparice i nagomilanih dugova izborio plasman u Superligu Srbije. To je nešto na šta sam vrlo ponosan. Hvala treneru Đokiću i momcima koji su uspeli da iznesu veliki teret, naravno uz pomoć svih zaposlenih u klubu“, rekao je Poček.

Račun Metalca je zbog izvršnih sudskih presuda bio u blokadi i klub je bio pred gašenjem.

Kako se dodaje u saopštenju kluba, zahvaljujući entuzijazmu i značajnoj finansijskoj pomoći pojedinaca račun je, pred kraj prelaznog roka, odblokiran i završen je proces stvaranja tima.

„Ipak, Metalac i dalje ima puno problema koje treba rešavati i za šta je potrebna sveža energija. Upravo iz tog razloga dosadašnja uprava kluba i predsednik podneli su neopozive ostavke“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar