Foto: EPA-EFE/KAMIL KRZACZYNSK

Tuga u svetu košarke.

Jorgos Dimitropulos, jedan od najmoćnijih agenata u svetu košarke, preminuo je u 50. godini.

PROČITAJTE JOŠ...

Košarkom je počeo da se bavi još kao dečak, ali je ubrzo igračku karijeru zamenio trenerskom i od 1988. do 1996. se bavio tim poslom.

No, pravi uspon usledio je 1997. godine, kada je osnovao agenciju Oktagon koja je u narednim godinama postala jedan od najvećih „takmaca“ ne samo u Evropi, već u čitavom svetu, a među najvećim imenima koja je predstavljao su bili Teo Papalukas, Jorgos Printezis, Adam Hanga, Nikos Zizis.

Prava „eksplozija“ usledila je 2012. godine, kada je Dimitropulos kontaktirao Jarona Arbela, skauta tadašnjih Nju Orleans Hornetsa (sada Šarlot Hornetsa) kako bi mu skrenuo pažnju na 17-godišnjeg košarkaša koji je nastupao u drugoj ligi Grčke.

Vest se ubrzo pročula, i ostali timovi su počeli da šalju predstavnike na utakmice Filatlitikosa, a najviše se za momka poreklom iz Nigerije zagrejala ekipa Milvoki Baksa, koja ga je i dovela u svoej redove na draftu 2013. godine.

Baksi su sa njim osvojili titulu, Janis je proglašen za MVP-ja dva puta zaredom, a Oktagon postao agencija brojnih velikana evropske i NBA košarke kao što su Fakundo Kampaco, Toams Ertel, naš Vanja Marinković, zatim Partizanov Matiajs Lesor, centar reprezentacije Srbije Nikola Milutinov, dok su od NBA zvezda Oktagonovi Stef Kari, Bem Adebajo, Kem Rediš, Tomas Satoranski, Monte Moris…

Uzrok smrti nije poznat.

BONUS VIDEO Sudar ega i dve velike zvezde, da li je Jokić koštao Teodosića mesta u reprezentaciji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar