Foto: Tanjug / AP Photo/Carolyn Kaster

Zamalo veliko iznenađenje Nagetsa.

Košarkaši Denvera doživeli su poraz u za njih rezultatski nebitnom meču od ekipe Finiksa 119:115.

Nakon što su i matematički obezbedili prvo mesto na Zapadu, trener Nagetsa Majk Meloun je odlučio da odmori glavne igrače pa je tako Nikola Jokić presedeo čitav susret na klupi kao i Džamal Marej, Majkl Porter Junior i Eron Gordon, ali to nije sprečilo Denver da zamalo napravi iznenađenje protiv Kevina Durenta i kompletnog Finiksa.

PROČITAJTE JOŠ

Očigledno je da je Denveru prioritet da što spremniji i odmorniji dočeka plej-of pa je Nikola Jokić još jedan meč posmatrao u ulozi navijača, a to mu dodatno smanjuje šanse u MVP trci sa Džoelom Embidom koji je ponovo imao dobro veče.

A za Denver je najbitnije da su rezervisti pokazali da mogu da igraju značajnu ulogu.

Fantastični Brus Braun još jednom je pokazao zašto je najbolji igrač sa klupe ove sezone u ekipi Denvera, pa je tako večeras sa velikim brojem minuta i završio kao najefikasniji u svojoj ekipi sa 31 poenom.

Redži Džekson takođe je odigrao dobru utakmicu pošto je pored 20 poena dodao i šest asistencija, ali je to ipak bilo premalo za raspoloženog Kevina Durenta zajedno sa Krisom Polom.

Durent je meč završio sa 29 poena, dok je Kris Pol ubacio četiri manje. Pored njih dvocifreni su bili još Kreg, Buker i Ejton.

Finiks je ovom pobedom i zvanično osigurao četvrtu poziciju na Zapadu i prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa. Ipak, s obzirom da je na petom mestu trenutno Golden Stejt, a da tu mogu završiti i Lejkersi ili Klipersi, jasno je da će imati vrlo težak posao.

Ekipa Filadelfije je doživela debakl na svom terenu i izgubila od Majamija rezultatom 129:101.

Embid je odigrao dobru utakmicu pošto je uz vrlo efikasan šut iz igre utakmicu završio sa 21 poenom za 30 minuta na parketu.

Dok Rivers ubrzo je shvatio da njegov najbolji igrač neće morati mnogo vremena da provede na parketu pošto je Majami već u drugoj četvrtini imao ogromnih 25 poena prednosti.

Vrelinu je predvodio Batler zajedno sa Hirom sa po 24 poena, dok je 14 dodao i Adebajo. Pored Embida, na drugoj strani niko drugi se nije istakao, a pratio ga je Harden sa 14 poena.


NBA rezultati

Orlando – Klivlend 94:118

Filadelfija – Majami 101:129

San Antonio – Portland 129:127

Juta – Oklahoma 98:114

Finiks – Denver 119:115

BONUS VIDEO Saša Dončić o dolasku Luke u Crvenu zvezdu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar