Jokić protiv Dončića
Foto: AP Photo/LM Otero

I ovog petka ažurirana je MVP lista za NBA ligu, a prvo mesto i dalje suvereno drži Nikola Jokić.

Srpski centar je sa Denverom preuzeo prvo mesto na Zapadu, a beleži skoro tripl-dabl u proseku – 26,1 poen uz 12,2 skoka i devet asistencija po utakmici.

Nagetsi do kraja regularnog dela sezone imaju da odigraju još devet utakmica, a Jokić može da se domogne treće MVP nagrade u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako je srpski centar prvi favorit, MVP trka još uvek nije rešena.

To najbolje pokazuje skok Luke Dončića na listi, pošto je on sada glavna pretnja Jokiću.

Slovenac prosečno beleži 33,1 poen uz 9,1 skok i 9,8 asistencija po meču, tako da nije nemoguće da na kraju ima tripl-dabl u proseku.

Dalas je slavio na poslednjih devet mečeva na kojima je Dončić igrao, te je sada na šestoj poziciji sa skorom 43-29. Nije nemoguće da Maveriksi napadnu i četvrto mesto, a kako je timski uspeh takođe važan u MVP borbi, Dončićeve šanse nisu baš minimalne.

Na sve to ne treba zaboraviti da je Dončić ove sezone imao ubedljivo najbolju partiju od svih u ligi – ubacio je Atlanti 73 poena uz 10 skokova i sedam asistencija.

Treće mesto na MVP listi drži Šaj Gildžus Aleksander, koji je imao nešto slabiju nedelju, dok je na četvrtoj poziciji Janis Adetokumbo. Najboljih pet ove sezone upotpunjuje Džejson Tejtum, dok su u 10 još Domantas Sabonis, Kevin Durent, Devin Buker, Entoni Dejvis i Kavaj Lenard.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar