Foto: youtube.com

Nikola Jokić kao da je pokrenuo lavinu u NBA ligi - nekoliko žestokih sukoba viđeno je posle njegovog klinča sa Markifom Morisom iz Majamija.

PROČITAJTE JOŠ

Tuče na terenu nisu bile retkost 1990-ih i početkom 2000-ih, mnogi žestoki defanzivci su na tome izgradili svoj NBA imidž, a sada su mnoge slike sa američkih parketa podsetile na taj period, počevši od Jokićevog nasedanja na provokacije Markifa Morisa (9. novembar), inače poznatog po pokušajima da izbaci rivale iz takta.

Upravo zbog toga je malo ko zamerio Jokiću na nokautiranju igrača Majamija, kog je s leđa bacio na parket i dobio utakmicu suspenzije. Čak su i NBA sudije sa tog meča stale uz Jokića, rekavši da je prvo nepotreban faul Morisa koji je čak mogao da inicira ozbiljnu povredu kolena bio okidač za sukob.

Samo tri dana posle ove utakmice, došlo je do tuče koju je izazvao Rudi Gober iz Jute. Majls Tarner iz Indijane blokirao je Gobera u jednom napadu, s čime francuski reprezentativac nije umeo da se pomiri sportski. U padu je povukao Majlsa Tarnera da padne i on, što je revoltiralo igrača Indijane.

Ušao je u sukob sa Goberom, a ovaj put nismo imali situaciju kao sa Nikolom Jokićem i Markifom Morisom. MVP-ja Denvera su samo razdvojili i sprečena je gužva, nije bilo ratobornih, a ovde je bilo drugačije.

Posebno su Donovan Mičel i Džo Ingls bili raspoloženi za dalji sukob, pa su svi isključeni – Gober, Mičel, Ingls i Tarner. Nakon toga, ponovo su se kao provokatori pokazali igrači Majamija, jer je Divejn Dedmon probao da iz takta izbaci Rudija Gobera, baš posle ove utakmice.

„Zaključao“ je ruku Goberu i pokušao da ga isprovocira na udarac, ali Francuz nije naseo i sve se završilo samo na tehničkom na obe strane. Ipak, poslednja utakmica donela je nezapamćen haos na parketu. Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Detroit u noći između nedelje i ponedeljka sa 121:116 u senci tuče koju je izazvao Lebron Džejms. Drugi put u karijeri je Lebron Džejms doživeo isključenje, namerno je laktom udario Ajzeu Stjuarta i pogodio ga je u arkadu, što je donelo opšti haos.

Jurio je okrvavljeni Stjuart Lebrona po terenu, bio je van sebe od besa, ali su igrači oba tima u nekoliko navrata uspeli da spreče 20-godišnjaka da udari Džejmsa.

Inače, Stjuart se pre košarke kao tinejdžer bavio boksom, što Lebron možda nije znao, ali je izbegao direktno upoznavanje s time.

Sam Džejms nije se udostojio da se pojavi pred medijima posle ove utakmice, za razliku od Nikole Jokića koji je nedavno nokautirao Markifa Morisa i odmah došao pred medije da objasni šta se dogodilo, uputivši i izvinjenje uz reči da nije tako trebalo da odreaguje iako je bio isprovociran. „Kralj“ je propustio priliku da opravda nadimak, ali je nastavio serijal okršaja na parketu kakve NBA liga dugo nije videla.

BONUS VIDEO Medvedev pobesneo zbog Novakovog navijača

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar