Foto: Tanjug/AP

Srbija neće spavati u noći između nedelje i ponedeljka, jer Nikola Jokić igra na NBA Ol-staru, a Nova.rs imala je priliku da prisustvuje video konferenciji nekoliko sati pre čuvenog događaja.

Centar Denvera je i prvi srpski košarkaš u istoriji koji će kao starter zaigrati na utakmici svih zvezda, a taj meč počinje dva sata posle ponoći.

Sva dešavanja sa NBA Ol-stara u Atlanti bićete prilici da pratite uživo na Nova.rs u noći između nedelje i ponedeljka.

PROČITAJTE JOŠ

„Maštaš i želiš da se nađeš jednog dana na Ol-staru, to je jedan dugačak put da budeš ovde. Možda i nestvaran“, rekao je, između ostalog, Jokić prilikom video obraćanja.

Srpski NBA as otkrio je i kako se „pripremao“ – u svom stilu.

„Iskreno, moja braća i supruga, devojka, šalim se – supruga, bili su sa mnom. Igrali smo karte i imali smo lepo porodično veče. Gledali smo i UFC, supruga je posebno bila oduševljena time“, dodao je „Džoker“.

Dotakao se i srpskih UFC predstavnika, Uroša Medića i Aleksandra Rakića.

„Medića nismo stigli da gledamo, ali Rakića jesmo, momak je stvarno zver, samom pojavom u oktagonu deluje moćno baš. Prvi put sam ga gledao, obično srednji brat prati to malo više, a ja kada se okupimo. Zanimljiv sport, drago mi je da imamo i naše predstavnike u sportu koji je raste“.

Osvrnuo se srpski centar i na sam Ol-star koji će biti drugačiji nego inače.

Foto: Printskrin Zoom

„Čudna situacija, trajaće samo jedan dan. Nama to sad izgleda kao obična utakmica, došli smo dan pre i sutradan igramo. Samo što sada imam braću i ženu sa sobom na gostovanju“.

Jokić će i ove sezone, kao i prošle, biti u timu sa Lukom Dončićem, a kao kapiten ga je izabrao Lebron Džejms.

„Sa Lukom sam igrao i na prošlom Ol-staru, šta reći, na dobro se čovek lako navikne. Sa Lebronom je zadovoljstvo deliti teren, zabavno je igrati s njim. Najbolji je na planeti i dosta kul momak“.

U svom stilu, srpski centar se ne obazire previše na priče da je kandidat za MVP sezone u najjačoj ligi na svetu, iako igra maestralno u dresu Nagetsa.

Foto: Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

„Ne mislim mnogo o tome, ne znam stvarno šta da kažem, to mi i ne znači mnogo. Evropljanin sam, tako se doživljavam, ali sam igrao više u NBA nego u Evropi“.

Jokić je pričao i tome da je prošlo godinu dana od pojave koronavirusa, kao i svom fizičkom napretku.

„Bili smo svi iznenađeni, neki su tražili karte da odu kući, ja ne… Luda godina, posle smo nastavili da igramo u ‘bablu’. Što se mojih partija tiče, i dalje sam na nekoj vrsti dijete, ne baš tako striktnoj kao tih šest-osam meseci. Dosta sam se žrtvovao, jednostavno telo je oruđe i treba da bude najbolje moguće. To je moj cilj, da bih mogao da igram što je moguće bolje. Želim da budem agresivniji i sve bolje posle svakog treninga i meča, i da dostignem vrh“, završio je Jokić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar