Foto: Tanjug/AP Photo/Nick Wass

Nikola Jokić, srpski košarkaš i centar Denver Nagetsa na putu je da postane prvi koji može da ima 25 poena u toku jedne sezone uz fantastične procente šuta.

PROČITAJTE JOŠ:

Jokić ove sezone ima 27,1 poen, 11 skokova i 8,6 asistencija u proseku ove sezone na 36 utakmica i pred Ol-star u nedelju na ponedeljak.

Pola sezone je odigrao u MVP modu, ovakvih brojki je već bilo i ranije (Rasel Vestbruk je imao tripl-dabl sezonu), ali ne kada se pogledaju i procenti šuta.

Srbin je jednako svestran i blizu obruča, sa poludistance, ali i u šutu za tri poena koji je bio nekonstantan prethodnih godina.

Zato Jokić ima priliku da postane prvi igrač sa najmanje 25 poena u proseku, uz 60 posto šuta iz reketa, 50 posto sa poludistance i 40 posto u šutu za tri poena.

Nijedan igrač u proteklih 25 godina to nije uspeo da postigne. Da bi se uopšte uzeo u razmatranje, igrač mora da ima bar pet pokušaja za tri poena.

Niko osim Jokića 25 godina unazad nije imao više od 15 poena u proseku, a da je održavao spomenute procente, što Jokića čini skoro duplo uspešnijim u tom pogledu.

Naročito ne neko ko važi za zvezdu franšize i čoveka od kog se u ekipi, po prirodi stvari, očekuje da preuzima najveći deo odgovornosti.

Da podsetimo, on će u nedelju na ponedeljak učestvovati na Ol-staru, prvi put kao starter.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)