Foto: Tanjug/AP Photo/John Raoux)

Nikola Jokić igra najbolju sezonu u karijeri, a njegovi Denver Nagetsi polako hvataju korak za vodećim timovima. Ipak, sve je palo na njegova pleća, a najbolje od svega to svedoče statističke kategorije.

U jednom momentu na meču sa Toronto Reptorsima pojavila se detaljna statistika koja je prekrila gotovo čitav ekran. Nimalo iznenađujuće na svakoj kategoriji je Jokić bio prvoplasiran među Nagetsima.

PROČITAJTE JOŠ

Trenutno predvodi Denver po broju poena (27,1 po meču), skokova (11,3) i asistencija (8,6). To i ne čudi kada se zna da je ove sezone zabeležio čak 12 trip-dabl učinka, a ukupno ima 53 ovakve partije u NBA karijeri. I dok nas je na ove statističke kategorije navikao ima još nekih koje su izazvale znatno veću pažnju.

Zamera mu se da je loš defanzivac, a on prosečno beleži 1,6 ukradenih lopti po meču. Do nedavno je predvodio i čitavu ligu po broju ukradenih lopti i tako zapušio usta mnogim dežurnim kritičarima, koji odbranu izdvajaju kao njegovu najveću slabost u borbi za MVP trofej.

Sjajno šutira iz igre (57,1 odsto), a na procentima šuta za tri poena bi mu zavidio i neki bek (42,7 odsto). Sa linije za slobodna bacanja pogađa u visokom procentu (86 odsto), što je potpuno nekarakteristično za petice u NBA ligi. Ipak, ništa kod Jokića nije uobičajeno.

Spisak još uvek nije gotov, pa je prvi i po broju odigranih minuta (35,8).

Predvodi tim i po PER parametru (efikasnost igrača, 31,9 indeks poena), a ima i procenat uspešnih asistencija od 40,2 odsto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bleacher Report (@bleacherreport)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar