Foto: AP Photo/David Zalubowski

Legendarni košarkaš Hakim Olajdžuvon imao je reči hvale za Nikolu Jokića, čija igra u NBA ligi oduševljava sve ljubitelje košarke već sezonama unazad.

Povod za izjavu čuvenog Hakima bio je veliki članak Krisa Balarda, novinara „Sports Ilustrated-a“, o izumiranju igre na niskom postu u najjačoj ligi sveta.

Poznato je da su Karim Abdul Džabar i Olajdžuvon bili specijalisti za igru na niskom postu, a sada se kao njihovi naslednici na neki način vide Nikola Jokić i Džoel Embid.

PROČITAJTE JOŠ:

„Džoker! Volim Džokera“, kazao je Hakim na pitanje koji igrač u današnjoj košarci čuva tradiciju.

Pojasnio je i zbog čega je oduševljen igrama srpskog centra, koji ima skoro tripl-dabl u proseku ove sezone.

„Igra svoju igru, u nekim trenucima ne izgleda ozbiljno, ali je nestvarno efikasan. Ne izgleda snažno (mišićavo), ali uvek ostvari duboko poziciju na niskom postu. Ponekad pomislim, dobro ima ‘mis-meč’ pa je zato uneo košarku u reket, ali to isto radi i protiv centara“.

NE PROPUSTITE:

Tu se nije zaustavio.

„Njegov šut, njegove finte, tako je teško uhvatiti mu tajming. Ne znate kada će da fintira, a kada da šutira. Pun je trikova. Poseban je“, zaključio je bivši šampion NBA lige i MVP iste.

Jokić je na dobrom putu da po treći put uzastopno dobije nagradu za MVP-a NBA lige, što je poslednji put uspeo Leri Bird.

BONUS VIDEO Jokić i Denver počistili Kliperse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar