Foto: Profimedia

Sudijskim podbacivanjem dva sata posle ponoći između nedelje i ponedeljka započeće 71. izdanje Ol-star utakmice NBA lige, a Evropa će na ovom meču imati četiri predstavnika.

Prvi među njima je Nikola Jokić, centar Denver Nagetsa.

#related-news_0

Jokiću će duel u Klivlendu biti četvrti nastup na meču najboljih košarkaša NBA lige, a po drugi uzastopni put će utakmicu započeti kao član startne petorke.

Njega je izabrao Lebron Džejms, pa će momak iz Sombora i aktuelni MVP NBA šampionata zaigrati zajedno sa Stefom Karijem iz Golden Stejt Voriorsa, njegovim saigračem Endrjuom Viginsom, potom Dža Morentom iz Memfis Grizlisa, te „Kraljem“, Lebronom Džejmsom.

A pored momka iz Sombora, ljubitelji košarke će moći na delu da vide još trojicu Evropljana – Slovenca Luku Dončića, zatim Francuza Rudija Gobera i „grčku zver“, Janisa Adetokumba.

Dončić, kom je ovo treći put da nastupa na Ol-star meču otkako je stigao u Dalas Maverikse, će šansu čekati sa klupe. Reprezentativac Slovenije je i ove sezone u sjajnoj formi, uprkos tome što Dalas Maveriksi nisu među glavnim favoritima za titulu, pa bi mogao da predstavlja „faktor X“ u borbi Džejmsove ekipe za trijumf.

Pored njega, u startnoj postavi će zaigrati i „grčka zver“ Janis Adetokumbo. Zvezda Milvoki Baksa je prethodno pet puta igrala na Ol-star utakmicama, pa će uz Jokića biti glavni predstavnik Evrope u Ohaju.

Interesantno je da je Janis prethodno, umesto Durenta, bio zadužen za biranje ekipa, a Grk je ujedno i poslednji igrač koji je pre Jokića osvojio naslov MVP-ja lige, pa su košarkaši iz Evrope osvojili tri poslednja priznanja za najboljeg košarkaša lige. Ujedno, Janis je prethodni Ol-star završio ponevši kući nagradu za najboljeg igrača utakmice.

Jedan od duela koje ljubitelji košarke vole da isprate jeste direktan sudar Jokića i jednog od najboljih defanzivnih specijalaca među centrima, Rudija Gobera. „Petica“ Juta Džeza se našla među igračima koje je odabrao Kevin Durent, a Francuz, koji je prethodno dva puta igrao na Ol-staru, će po treći put biti među 12 odabranih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar