nikola jokic protiv rudi gober juta dzez
Foto:MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Rudi Gober sigurno će sanjati Nikolu Jokića posle nove partije Somborca. Štaviše, morao je da se izvini zbog svog učinka protiv Denvera.

PROČITAJTE JOŠ

Nikola Jokić je u dva poslednja direktna duela sa trenutno najskupljim centrom sveta bio potpuno dominantan, u prethodnom meču samo nije imao sreću i da trijumfuje.

Bilo je 18. januara 109:105, a tada je Nikola Jokić za skoro 40 minuta na parketu ubacio 35 poena uz 14 skokova i 9 asistencija. Rudi Gober je igrao 32 minuta i došao je do 15 poena i 13 skokova, nije mu uspelo da sačuva Nikolu, reprizu smo videli i u prethodnoj noći.

Sada je bilo 128:117 za Nagetse, a Nikola je već za 12 minuta potpuno rasturio Francuza. Kao da Gober nije dva puta bio najbolji defanzivac lige, 2018. i 2019. godine, ili već četiri godine u nizu član najbolje defanzivne petorke u NBA.

„Rano mu je krenulo. Trebalo je da mnogo bolje obavim svoj deo posla. Pogađao je prelako, naročito i u prvom poluvremenu… Preuzimam potpunu odgovornost za to. Tim se oslanja na mene, a ja moram da obavim mnogo bolje svoj posao“, jadao se posle meča Gober, koji je i u brojnim prethodnim mečevima morao da prizna poraz.

JOKIĆEVA LEKCIJA ZA ULAZAK U 30-20-10 DRUŠTVO

U februaru prošle godine, Denver je pobedio Jutu sa 98:95, a tada je Nikola postao treći igrač sa najmanje 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija još od 1976. godine, a drugi je koji je to uspeo u pobedničkom meču.

Nikola je imao 30 poena, 21 skok i 10 asistencija, a pre toga, nešto slično su izveli samo Demarkus Kazins 2018. u pobedi Pelikana i Dejvid Li u porazu Niksa od Voriorsa 2010.

Ovaj podvig dobija na značaju jer je tada Denver bio „osakaćen“ i Meloun je imao samo sedam igrača na raspolaganju! Tako je u rotaciji bilo malo igrača, preveliki teret je bio na malom broju košarkaša, ali je to Jokić trijumfalno izneo.

Uz to, stao je uz rame Viltu Čemberlenu, Oskaru Robertsonu, Karimu Abdulu-Džabaru, Džordžu Mekginisu, Eldžinu Bejloru, Biliju Kaningemu i već pomenutim igračima, Kazinsu i Liju, na 30-20-10 listi.

Naravno, nastradao je ovde Gober. Poslednji šut preko Gobera bio je lagan, kao na terenu za basket sa ortacima, a bio je to šut za preokret Denvera, minut pre kraja.

OD 1-3 DO POBEDE U PLEJ-OFU

Denver je prošle godine bio hit plej-ofa, jer je gubio od Jute i Klipersa sa 3-1 i prošao dalje.

Upravo u poslednjem meču, majstorici, Nikola je bio noćna mora Goberu, jer je ubacio 30 poena uz 14 skokova.

Prosek u plej-of seriji protiv „džezera“ mu je bio 26 poena, osam skokova i pet asistencija, a šut za tri imao je impresivan postotak od čak 48 odsto.

Generalno, Jokić ima dobar učinak protiv Jute sa prosekom od 23.5 poena po meču sa „džezerima“, a imao je 28+ poena na 10 od poslednjih 12 susreta sa ovom ekipom.

Ne baš lep podatak za Gobera.

RASTURANJE GOBERA ZA IZJEDNAČENJE REKORDA

Poslednja partija je novi nokaut za Rudija, a pitanje je kako bi sve dodatno izgledalo da je Jokić igrač koji juri rekorde i statistike.

Verovatno bi svaki drugi igrač „gazio“ još jače i žešće samo da dođe do učinka većeg od 50 poena, tražio od trenera da igra svaki minut, ali Nikola nije taj tip.

Odigrao je ukupno 37 minuta i 20 sekundi, nije ni gledao na semafor, pa to nije morao da radi ni trener Meloun.

Zatrpao je koš Jute već u 1. deonici sa 22 poena, a Gober ima sreće što Jokićev mentalitet i nonšalancija sprečavaju dodatnu blamažu.

Zato i ne čudi reakcija na pitanja američkih novinara, kao da su se oni više iznervirali što nije ubacio 50 i više poena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar