Jonas Valančijunas

U prvoj NBA noći posle Ol-stara odigrane su samo dve utakmice, Memfis je pobedio Vašington, dok je Dalas bio bolji od Sparsa.

PROČITAJTE JOŠ

Memfis je trijumfovao protiv Vizardsa sa 127:112, što je posebno važna skauting utakmica za Denver, koji će Grizlijima gostovati 13. marta.

Imali su Nagitsi šta da vide, Valančijunas je odigrao vrhunsku partiju sa 29 poena, 20 skokova i tri asistencije za 32 i po minuta na parketu.

Morant ga je ispratio sa 21 poenom i 10 asistencija uz šest skokova, Bil je bio najefikasniji igrač Vizardsa sa 21 poenom.

Vestbruk je dodao 20 poena, Deni Avdija je 24 minuta iskoristio za 13 poena, šest skokova i asistenciju, uz šut 5-8 iz igre.

Podigao se Memfis, sa tri pobede u poslednje četiri utakmice, Grizliji su samo sa poenom razlike izgubili od Milvokija, pa će biti dobar test Denveru.

Nagitsi su vezali četiri pobede na gostovanjima, a turneja, prekinuta Ol-starom, završava se u Memfisu. Posebno će biti zanimljiv duel sa Valančijunasom, koji je ovom učinku dodao i četiri blokade.

Postao je tek 2. igrač u istoriji franšize sa četiri meča uz bar po 20 poena i skokova, posle Zeka Rendolfa.

U drugom meču, Dalas je nadigrao Sparse sa 115:104, iako je Derozan bio najbolji pojedinac sa 30 poena i 11 asistencija.

Presudio je evropski tandem, Porcingis je ubacio 28 poena uz 14 skokova, Luka Dončić je bio u Ol-star ritmu, sa 22 poena, uz po 12 skokova i asistencija.

Dalas je tako potvrdio uspon jer je vezao četvrti trijumf, naredni izazov biće Oklahoma, što je lepa prilika da se niz za Mavse nastavi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar