Reprezentativka Srbije i jedna od najboljih evropskih košarkašica, Sonja Vasić (devojačko Petrović), produžila je saradnju sa Đironom na još jednu sezonu.

„Od trenutka kada sam se vratila u Srbiju zbog virusa, krenuli smo da pregovaramo o mom mogućem ostanku u timu. Oni su bili za to, a iskreno i ja. Tamo mi se sve svidelo, klub je odličan, dobro organizovan, ima veoma fine ljude i menadžment, a sa druge strane bilo bi suvišno da ja uopšte pokušam da opišem bilo koji grad u Španiji. Mislim da ne postoji osoba koja se tamo ne oseća dobro“, rekla je za „Sport klub“ Sonja koja se Đironi priključila u decembru 2019, posle oporavka kolena kome se posvetila nakon Evropskog prvenstva u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

U Španiji je igrala tri meseca, kada je sezonu prekinula pandemija.

„Presudilo je odlaganje Olimpijskih igara i činjenica da bi trebalo još jednu godinu da budem u klubu sa većim ambicijama, koji igra jaku ligu i Evropu. Na kraju, tu je i činjenica da sam tamo odigrala samo tri meseca i nekako sam imala utisak da sam ostala nedorečena. Baš kada sam smatrala da sam se vratila napokon posle operacije, sezona je prekinuta. Lako smo došli do dogovora. Posle obostrane želje, trebalo je samo srediti formalnosti“.

Reprezentativka Srbije se nada dobroj sezoni u Đironi, uprkos tome što još nije poznat tačan kalendar takmičenja za narednu sezonu, kao ni kada će liga početi. Španski tim će se i sledeće sezone takmičiti u Evroligi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar