Javila se Dabovićeva, govorila o rasizmu, ali i o Pejdžovoj

Košarka 16. nov. 202009:55 > 10:32
Podeli:
Foto: Starsport

Milica Dabović, bivša reprezentativka Srbije u košarci, podigla je buru reakcijom na dovođenje Amerikanke Ivon Anderson u nacionalni tim Srbije.

Ona je to iskoristila da ponovo produbi svoj sukob sa selektorkom Marinom Maljković.

PROČITAJTE JOŠ

„Alo, pored toliko talenata u ovoj našoj Srbiji dovesti Amerikanku i to još crnkinju i to još na pleju pored žive Ane Dabović, za mene je van svake pameti. Selektorko, dokle ćes se još sprdati sa ljudima??? Možda sam ja luda, ali ne prihvatam!“, napisala je Milica na Tviteru.

Sve to je protumačeno kao rasistički ispad.

„Zbog čega je rasistički? Ja nisam rasista. Igrala sam u 20 zemalja. Mi smo narod koji odmah okrivi nekoga, a ne zna zašto ga krivi. Ja sam ginula za ovu državu, provela 15 godina u reprezentaciji. Volim naš narod i ceo život i sreća je bilo usmereno za igranje za našu reprezentaciju. Sve ove godine koje sam provela u reprezentaciji, za mene je bilo šokantno da pored svih naših devojaka koje nisu pozvane…“, rekla je Dabovićeva gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

Anderson nije prva Amerikanka koja igra za nacionalnu selekciju, ranije je Danijel Pejdž nosila dres Srbije.

„Niko nas ništa nije pitao, niti smo smeli da komentarišemo. Nije se uklapala u reprezentaciju. Zašto pored svih naših talenata, dovesti neku crnkinju ili strankinju. Može biti Kinez ili ’švaba’, nebitno je. Namera nije bila takva da bih ja vređala boju kože. Žao mi je što nisam bolje preformulisala. To je bilo sve iz srca, kao i svi moji tvitovi. Bilo je tu ljudi i koji su me podržali. Ja nisam neko ko mrzi, već neko ko voli“.

Uz to, najavila je i da će napisati knjigu.

„Kad smo mi čule kad je Amerikanka došla… To je mnogo teška knjiga, ja o tome sada pišem u svojoj knjizi. Kada imate toliko talenata i nisu tu i žao ti je što nisu tu… Žao mi je što se ne radi na toj deci. Ja sam bila vođa te reprezentacije. Gde je košarka? Košarka je propala. Toliko ima trenera koji ne mogu da dođu do izražaja. Ne daje se prostora deci koja mogu da dođu do izražaja“, istakla je Dabovićeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar