Foto: EPA-EFE/David Aguilar

Šarunas Jasikevičijus je opet u Barseloni. Ne kao igrač katalonskog ili rivalskog kluba, niti trener gostujućeg tima, već kao šef stručnog štaba Barselone s kojom se popeo na krov Evrope 2003, ali u dresu.

Sada i on i Barsa žele da ponove uspeh, ali sa Jasikevičijusom u odelu, koji bi ukoliko osvoji Evroligu postao tek drugi u istoriji, posle svog nekadašnjeg trenera u Barseloni i prethodnika na klupi Katalonaca, Svetislava Pešića, koji je najvredniji klupski pehar podizao u igračkim patikama i trenerskim cipelama, ali prvi sa istim klubom.

PROČITAJTE JOŠ

„Nestrpljiv sam da počnemo. Iza su dani napornog rada, pretežno preko telefona, dogovarali smo plan i sve ono što nas čeka kad dođem u Španiju. Imamo velike ambicije, čekaju nas velike i nove stvari“, rekao je Jasikevičijus po sletanju u Barselonu.

Sa očekivanjima raste i pritisak, ali Šaras ga ne oseća.

„Smiren sam, nema pritiska. Veoma sam emotivno bio vezan za Kaunas u kome sam proveo dobar period u karijeri. Dolazim u Barselonu, jedan od najvećih klubova na svetu i veoma sam srećan što počinjem da radim ovde. Treba da idemo korak po korak i da vidimo gde smo. Ekipa je veoma dobra i imamo želju da pobeđujemo“, dodao je Jasikevičijus koji će zvanično biti predstavljen u ponedeljak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar