Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaš Cedevita Olimpije Jaka Blažič rekao je da je odbrana bila ključ pobede njegovog tima nad Partizanom u meču 17. kola ABA lige.

Ljubljančani su u dvorani „Stožice“ slavili sa 78:65, velikom serijom u trećoj i četvrtoj četvrtini kada su pobegli Partizanu, a upravo je pokretač te serije bio Blažič.

PROČITAJTE JOŠ:

Nekadašnji igrač Crvene zvezde je meč završio sa 28 poena, kao duplo efikasniji od drugog najboljeg saigrača Kendrika Perija.

„Odbrana je bila ključ pobede. Mislim da smo mogli bolje da igramo taj segment i u prvom poluvremenu. Ali na kraju smo primili samo 65 poena, od kojih nekoliko uzastopnih kada je meč već bio rešen“, konstatuje Blažič.

Cedevita Olimpija je praktično otpisala Partizan iz borbe za plej-of ABA lige, a Jaka je posle svojih poena burno reagovao i energijom vukao svoj tim.

„Srećan sam zbog ovakve predstave i trijumfa. Idemo napred. Nije lako protiv Partizana, imaju ime iako nisu u najboljem ritmu ove sezone, muče se. Važan meč za prvo mesto u ABA ligi za nas“, rekao je Blažič.

Poručio je da će on i saigrači što pre pokušati da zaborave ishod ove utakmice kako bi što spremniji dočekali susret sa Buržom u Evrokupu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar