Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Šteta za Italijane...

Košarkaši Francuske treći su polufinalisti Evrobasketa, pošto su sa rezultatom 93:85 savladali Italiju u četvrtfinalu Evropskog šampionata.

PROČITAJTE JOŠ...

Francuska je većim delom prvog poluvremena imala prednost, od 13:4 do 27:17, potom su u izrazito neefikasnoj trećoj deonici imali u jedmom momentu i 11 poena prednosti (33:22), ali su Italijani u trećoj četvrtini zaigrali znatno bolje, napad po napad topili prednost rivala i stigli do preokreta pre završnice trećeg dela susreta koji su okončali sa +6 u odnosu na rivala (62:56).

U poslednjoj deonici Italijani su imali i prednost od sedam poena, na 19 sekundi pre kraja Simone Fontekio je, pri rezultatu 77:75 za Italiju, stao na liniju za slobodna bacanja i očajno izveo oba, Tomas Ertel je na pet sekundi pre završetka pogodio polaganje pa je meč otišao u produžetak.

Na samom početku Đanmarko Poceko, trener Italije, dobio je tehničku grešku, a Francuzi su, nakon što je Italija poslednji put na meču trojkom Marka Spisua povela 80:79, stigli do 83:80, potom 85:82, a kljućni trenutak bio je ofanzivni skok Rudija Gobera nakon promašaja Geršona Jabuselea i „odbojka“ za 89:95.

Od tog momenta poene su do kraja postizali samo Francuzi, stigli do 93:85, a u borbi za finale igraće protiv pobednika duela između Slovenije i Poljske.

Francusku je predvodio Ertel sa 20 poena, Rudi Gober je dodao 19 uz 14 skokova, dok je Evan Furnije ubacio 17. Kod Italije Spisu i Fontekio su brojali do 21.

BONUS VIDEO Italijan izbacio Srbiju i otkrio da je bio fudbaler – sad i nogom pogađa koš

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar