Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Da i nije baš uvek "statistika kao bikini (otkriva sve, a ništa ne pokazuje)" videlo se u duelu Hjustona i Oklahome Siti - 111:98.

Peti put je u plej-ofu s „lansirnih rampi“ ekipe Majka Dantonija poletelo preko 50 „raketa“ za tri poena (56-19) ka košu rivala i peti put je tim iz Teksasa pobedio, za 2-0 u čevrtfinalnoj seriji Zapadne konferencije.

PROČITAJTE JOŠ

U prekomernom ispaljivanju trojki prednjačili su Džejms Harden (21 poen, 11-2 za tri) i Erik Gordon (15 poena) koji nijednom nije pogodio cilj (10-0 za tri). Ali zato je ostatak tima (svi koji su ušli u igru odapeli su bar po jednom iza linije za tri poena), oslabljenog neigranjem Rasela Vestrbruka, predvođen Denijelom Hausom (19 poena, 8-3 trojke), Pi Džej Takerom (14 poena, 4-4 trojke) Džefom Grinom (15 poena, 6-3 trojke) i Ostinom Riversom (11 poena, 6-3 trojke) gotovo bez reške odradio posao i obezbedio trijumf.

Na drugoj strani, najefikasniji je bio Šaj Gildžes Aleksader sa 31 poenom, Daniilo Galinari je dodao 17, Kris Pol 14, Denis Šruder 13, ali sve to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar