Denver Nuggets-Brooklyn Nets
Nikola Jokić, Denver Nuggets-Brooklyn Nets Foto:Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Kajri Irving - košarkaški majstor i zadrti antivakser.

Bruklin Netsi izborili su učešće u plej-ofu u NBA ligi, nakon što su u plej-inu savladali Klivlend Kavalirse sa 115:108.

PROČITAJTE JOŠ:

Ekipa iz Njujorka je tako nastavila seriju od pet pobeda, a najveće zasluge za to ima košarkaški virtuoz Kajri Irving.

Američki plejmejker upisao je 34 poena i 12 asistencija u duelu sa Kavalirsima, imao je šut iz igre 12/15.

Samim plasmanom u plej-of Netsi se sigurno neće zadovoljiti, a igra tima je sve bolja i kompaktnija kako se sezona bliži kraju. Apetiti su porasli, cilj je NBA prsten, a kako se on osvaja najbolje znaju Irving i Durent, koji ih u svojoj kolekciji imaju ukupno tri.

Ipak, nije sve u Bruklinu bilo tako sjajno od početka sezone. Do samog finiša sezone Netsi su „visili“ za plej-of, ali su na krilima Irvinga i Durenta uspeli da se uzvuku i bez velike drame odu dalje.

Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Tim je imao mnogo oscilacija tokom sezone, najgora serija im je bila 11 uzastopnih poraza, ali sve se to u plej-ofu zaboravlja.

Turbulencije u timu postojale su još od starta sezone, jer je Irving bio i ostao izričiti protivnik vakcinacije, te je iz tog razloga propustio čak 53 utakmice. Kako su kovid mere postajale sve blaže, Kajri je najpre dobio dozvolu da igra na gostovanjima, a pred kraj februara konačno mi je dopušteno da igra i u Njujorku.

Pometnju je izazvao i trejd Džejmsa Hardena u Filadelfiju, na čije mesto su došli Ben Simons (nije još uvek zaigrao), Set Kari i Andre Dramond.

Međutim, Kajri i Durent zaigrali su najbolju košarku, a ono što je najbitnije zaobišle su ih i povrede u poslednja dva meseca.

FOTO: EPA-EFE/JASON SZENES
FOTO: EPA-EFE/JASON SZENES

Irving je imao jednu od najboljih individualnih partija u ovoj NBA sezoni u konkurenciji svih igrača, kada je protiv Orlanda imao 60 poena (20/31 iz igre), pogodio je osam trojki, šest skokova i četiri asistencije. Ukupno ove sezone prosečno beleži 27,4 poena, 5,8 asistencija i 4,4 skoka, a +/- indeks mu je +121.

„Kevin i ja želimo da budemo pravi znalci ove igre – govorimo često o tome. Ne koristimo tu reč olako. Mi imamo prijateljsko nadmetanje, bratski takmičarski duh. Ubacio sam 60 poena, ali to nije delovalo forsirano, sve je pratilo prirodni tok utakmice. Mislim da to najbolje govori kako je naš tim skladan i dobro sastavljen. Drago mi je što sam postigao ovaj rekord uz podršku saigrača i bez ‘potezanja’ loših šuteva“, izjavio je posle rekordne večeri karijere 30-godišnji Kajri Irving.

Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Njegova igra odrazila se i na Durentov učinak u pozitivnom smislu, a među njima ne postoji „zle krvi“. To potvrđuje i Kevinova izjava nakon prve domaće utakmice na kojoj je Kajri imao pravo nastupa.

„Kajri je manje-više istog mentaliteta nezavisno od situacije, i svemu prilazi na isti način. Nema promene u emocijama kod njega, znao je da će ovaj dan doći i bio je strpljiv. Sada možemo da krenemo dalje, i drago mi je što više ne moramo da razgovaramo o tome“, zaključio je Durent.

Ipak, pred Netsima su tek sada veliki izazovi. U prvoj rundi plej-ofa za rivala imaju zahuhtali Boston, koji je pobedio na deset od poslednjih 13 mečeva. Prvi meč serije igra se u nedelju 17. aprila od 21 sat i 30 minuta.

Seltiksi su u međusobnim duelima ove sezone slavili tri puta, dok je Bruklin bio bolji samo jednom i to u novembru.

Pobednik serije ići će na boljeg iz duela Milvoki – Čikago. Bruklin je upravo prošle godine ispao u polufinalu Istočne konferencije od Baksa nakon sedam mečeva i triler završnica. Durent je tada „sipao“ sa svih strana, ali je Kajri bio odsutan zbog povrede. Najmanje šanse iz tog dela kostura imaju Bulsi, koji imaju skor 1-16 protiv šest najjačih timova u ligi.

Sa druge strane žreba na Ističnoj konferenciji sastaju Majami Hit i Atlanta, odnosno Filadelfija i Toronto, koji su već odigrali prvi meč u kom su Seventisiksersi odneli pobedu rezultatom 131:111.

BONUS VIDEO: Aron Gordon i Majkl Meloun o Jokićevoj igri

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar