Foto: Printscreen Youtube / NBA on ESPN

Srpski košarkaš Nikola Jokić kaže da je svestan koliko je odbrana bitna za Denver Nagetse.

Jokićev tim je u noći između srede i četvrtka pobedio Finiks Sanse sa 126:97, a Nikola je imao 21 poen, 18 skokova i devet asistencija za 28 minuta na parketu.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije tajna da Nagetsi nisu nimalo lak protivnik kad napadaju, ali nije ni da igraju slabiju odbranu već godinama, što je po pravilu dolazilo do izražaja u plej-ofu.

„Igramo dobro, igramo zajedno, delimo loptu, uvek pronađemo pravog, vidite i na semaforu da imamo nekoliko dvocifrenih igrača“, rekao je Jokić posle meča sa Finiksom.

Mladi Bouns Hajland je takođe imao 21 poen, Džamal Marej 16, Kentavijus Koldvel-Poup 15, Aron Gordon 12, a Majkl Porter Džunior 11 poena.

Međutim, njihove napadačke sposobnosti neće gotovo ništa vredeti, čak i uz MVP Jokića, ako se odbrana ne popravi, bar ne na putu ka tituli.

„Svi znamo da ako želite da osvojite titulu, morate da igrate odbranu dobro. Idemo u pravom smeru, nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu. Napad može da dođe i nestane, ali odbrana mora uvek da bude tu svake noći“, jasan je Jokić.

Brus Braun je u tim Denvera stigao ove sezone iz Bruklin Netsa gde je igrao sa Kevinom Durentom, Kajrijem Irvingom i Džejmsom Hardenom, ali je na njega svlačionica Nagetsa ostavila poseban utisak.

Jokić je probao da objasni zašto, rekavši da mu je u tome pomogao i Vlatko Čančar, slovenački igrač.

„On sedi pored mene i Vlatka, rekli smo mu neke srpske i slovenačke stvari, on uživa u tome“, našalio se somborski centar.

BONUS VIDEO: Treneri hvale Nikolu Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar