Igor Miličić
Igor Miličić; Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Slovenija strahuje zbog Luke Dončića, a Poljska je definitivno najveći hit Evrobasketa.

Utorak je doneo spektakularne utakmice četvrtfinala u Berlinu, posebno je impresivan bio duel Nemačke i Grčke (107:96).

Foto: Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

Videli smo još jednu eliminaciju favorita, jer je domaćin završnice Evrobasketa zakazao okršaj sa Španijom, koja je prethodno preokrenula protiv Finske.

U sredu kasno uveče biće poznat drugi polufinalni par. Prvi će igrati Francuska i Italija (17.15), u terminu od 20.30 na teren će Slovenija i Poljska, ekipa koju sa klupe predvodi hrvatski stručnjak Igor Miličić.

Malo ko je mogao da vidi košarkaše Poljske među osam najboljih. Kao treći su prošli iz D grupe u kojoj je bila i Srbija, i u osmini finala dobili Ukrajinu (94:86) za megdan sa Slovenijom.

„Presrećni smo i ponosni, verovali smo u to. Znam da nam neki blogeri iz Srbije nisu davali velike šanse, ali srećni smo što smo svima dokazali da smo dobra ekipa i da su naši igrači vredniji nego što su cenjeni na tržištu Evrope“, rekao je selektor Poljske Miličić.

Hrvatski stručnjak ima zanimljivu karijeru. Prvi put je u Poljsku došao 2000. godine kada je potpisao za Poloniju, zatim je igrao za Prokom, Anvil i Košalin.

U trenerskoj karijeri vodio je upravo Košalin i Anvil, kao i Stal Ostrov, pre nego što je postao selektor Poljske.

„Slovenija je vrhunska ekipa, imaju čudo od igrača i vanzemaljca Dončića“, zaključio je Miličić.

Branioci titule strahuju upravo zbog Dončića, koji je nosio led oko zgloba i nije najspremniji, dok su do kraja prvenstva bez Zorana Dragića.

BONUS VIDEO Dimitris Itudis o ispadanju Grčke i Srbije, Janisu i Jokiću: Ko nas je to video u finalu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar