Foto: Printscreen Youtube / Sport Klub

Trener Fenerbahčea Igor Kokoškov rekao je posle 18. kola u Evroligi i pobede nad Crvenom zvezdom da u ovom takmičenju nema lakih utakmica i napomenuo je da su ovde pripreme za utakmice drugačije.

Fenerbahče je pobedio crveno-bele košem Lorenca Brauna u poslednjoj sekundi sa 73:71. Prethodno je Kino Kolom promašio za pobedu sa poludistance.

PROČITAJTE JOŠ:

Kokoškov je kratko prokomentarisao da je njegov tim dobio „pomoć od Boga za Božić“, a onda se prebacio na pitanje razlike između Evrolige i NBA.

Igor je po dolasku u Evropu, posle Finiks Sansa, rekao da se evropska i američka košarka možda ne razlikuju toliko, ali sada je morao da promeni iskaz.

„Evropska košarka, Evroliga je potpuno drugačija od NBA košarke. Počev od pravila, dužine, ritma utakmice… Nijedan dobar tim se ne bazira na treneru i mislim da i marketing i sve ostalo mora da se zasniva na igračima. Što manje kamera da bude na trenerima, tako se razvija liga i Evroliga u tom pravcu treba da se razvija. Moj zadatak je da se prilagodim timu koji imam.

„Mi imamo veliko ime i brend, ali brend ovde ne igra, nego pet igrača koje stavite na teren i 12 koji se skidaju. U Evroligi je to dokazano. U nekim utakmicama smo izgledali loše, u drugim smo izgledali bolje. Tako je bilo i sa Zvezdom i sa nekim drugim timovima. Izrazitog favorita nema i moraš u svakoj utakmici da daš svoj maksimum. Ne možemo da kalkulišemo, imamo tim koji imamo i prilagođavam se njima“, rekao je Kokoškov za Sport klub.

Osvrnuo se i na probleme sa kojima se ceo svet suočava i kaže da je bolje što se ove sezone Evroliga nije prekidala, već što se igra uprkos koronavirusu.

„Ništa novo, mi smo NBA završili u tom mehuru gde smo se testirali svakog dana. Svaka utakmica koju odigramo, možemo da kažemo da smo počastvovani, jer možemo da se bavimo svojim poslom. Mnogi ljudi su izgubili poslove i ne rade više. Druge stvari su bitnije, sport je ona prateća. Navikavamo se i nenormalno nam postaje normalno, ali mi kao sportski radnici moramo da se borimo za brend. Da se liga nije igrala, to bi bila pogrešna poruka za čitav svet. Dok god možemo da igramo, moramo, što iz ličnih razloga, ali i sporta uopšte“, rekao je Kokoškov.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar