Foto: ABA liga / KK Igokea / Nikola Vuruna

Crveno-beli sada već znaju sa kim se ukrštaju - i neće im biti lako.

Košarkaši Cedevita Olimpije pobedili su Igokeu 74:69 u drugom meču četvrtfinala ABA lige i obezbedili su plasman u polufinale.

PROČITAJTE JOŠ:

Tamo će se ukrstiti sa Crvenom zvezdom, koja je sa prvog mesta direktno prošla među četiri najbolja tima regionalnog takmičenja.

Cedevita Olimpija je, posle ispadanja od Burse u Evrokupu, mogla potpuno da se posveti regionalnom takmičenju i u dva meča je bila bolja od Igokee.

U ovom drugom, odigranom u sredu je najbolji u pobedničkom timu bio Jogi Ferel sa 17 poena i po dva skoka i asistencije.

Pratio ga je Melvin Edžim sa 16 poena i po tri skoka i asistencije, dok je na drugoj strani parirao Dalibor Ilić, dabl-dablom sa 16 poena, 12 skokova i dve asistencije.

U slovenačkom sastavu su dvocifreni bili još i Džejkob Pulen sa 14 poena, četiri skoka i pet asistencija i Zoran Dragić sa deset poena.

Igokea je imala još dvojicu igrača koji su prebacili deset poena u Antabiji Voleru (13 poena) i Dešonu Stivensu (10 poena).

Tvrd meč obeležilo je smenjivanje u vođstvu obe ekipe. Prva četvrtina je rešena u egalu, da bi na poluvreme Cedevita Olimpija otišla sa tri poena viška 39:36.

U nastavku je Igokea uspela da preokrene i odlepi se na 51:42 tokom treće deonice, ali je u četvrtoj to ispustila, pa je Cedevita Olimpija pred kraj pobegla na 72:64, što je bilo nedostižno za Igokeu.

BONUS VIDEO: Šmekerski gest Alimpijevića koji mnogi nisu videli, šta je rekao igračima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar