Foto: Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Do početka Evrolige za sezonu 2020/2021. ostalo je još mesec dana, a elitno klupsko takmičenje poslalo je klubovima pravila ponašanja i zdravstveni protokol.

Naravno, sve je u vezi sa pandemijom koronavirusa, kako bi se sačuvalo zdravlje svih učesnika, među kojima će biti i Crvena zvezda.

I ranije je Evroliga poslala klubovima koji će se takmičiti tačno određenih devet tačaka kojih će morati da se pridržavaju.

PROČITAJTE JOŠ

Sada je stiglo nesto detaljnije uputstvo, sa tri najvažnije stavke.

Svaka ekipa moraće najmanje jednom nedeljno da vrši testiranja svojih članova na Covid-19, odnosno tri dana pred meč. U zemljama visoke zaraženosti, testiranje će biti obavezno dvaput nedeljno, prenosi „Sportando“.

Svaki tim moraće da ima takozvanog korona menadžera, imenovanog u naredne dve sedmice, i treće – ako se pojavi igrač ili neko drugi član pozitivan na koronu, moraće u karantin dve nedelje, ali ne ide cela ekipa u izolaciju, već će svi ostali biti ponovo testirani nakon tri dana. Tek posle dva negativna testa, košarkaš, trener ili neki drugi član tima moći će da se vrati klupskim obavezama.

Sezona treba da počne 1. oktobra, ali… Konačna odluka biće doneta narednih dana (nedelja) posle sastanka svih ekipa.

Što se tiče prisustva publike na tribinama, klubovi su dužni da prate instrukcije i zdravstvene mere zemalja iz kojih su. To znači da će Zvezda, ako ostanu sadašnji propisi na snazi, igrati bez navijača u Evroligi, jer u Srbiji zbog korone i dalje nije dozvoljeno prisustvo publike na sportskim događajima.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar