Foto: EPA-EFE/ANDREW GOMBERT

Na današnji dan pre 42 godine rođen je Kobi Brajant, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, tragično nastradao 26. januara 2020.

Mentalitet „Mambe“, konstantna želja za takmičenjem, napredovanjem, usavršavanjem, sve to je ostalo iza legendarnog igrača koji je u karijeri osvojio pet šampionskih prstenova.

PROČITAJTE JOŠ

Pročitajte još: Kobi i Gasol su komunicirali očima 

Dve decenije je proveo u Los Anđeles Lejkersima koji su ga dobili 1996. godine od Šarlog Hornetsa u zamenu za Vlada Divca.

Čak 18 puta je bio učesnik Ol-star utakmice, a sa dva izdanja Olimpijskih igara odneo je zlatne medalje, kao deo tim Sjedinjenih Američkih Država.

Pročitajte još: U Kobijevu čast – mural na školi u Republici Srpskoj

Njegov uticaj na košarku je evidentan i dan danas, a sasvim je izvesno da će tako biti i u narednim godinama.

Kobi i dalje živi u NBA ligi, ako ni po čemu drugom onda bar po patikama sa njegovim zaštitnim znakom koje nose mnogi košarkaši.

Foto: EPA/TANNEN MAURY

Jedan od njih je Džo Ingls, krilni igrač Jute koji je veran jednom istom modelu „Brajantovki“.

Australijanac je jedinstvena pojava u NBA ligi pošto jedan par ume da nosi i po dva meseca, što nije svojstveno njegovim kolegama.

„Mambina nedelja“ u NBA ligi počinje u nedelju, kada će se Juta sastati sa Denverom.

Upravo je Juta ekipa protiv koje je Brajant poslednji put zaigrao u ligi, što će biti prilika da Ingls još jednom nastupi u patikama sa potpisom legendarnog Brajanta.

„Pre deset godina nisam ni pomislio da ću igrati u NBA ligi i da ću biti prisutan u Kobijevoj poslednjoj utakmici. Posebno je divno to što je „Najk“ svima nama napravio patike sa tim datumom, a Kobi ih je potom potpisao. Nosiću Kobijeve patike čak i kad svi prestanu“, istakao je Ingls.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar