Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Mega Bemaksa su posle višemesečne pauze zbog pandemije održali prvi trening u hali "Mega faktori", uz poštovanje zdravstvenih mera zaštite.

Od prvotimaca su trenirali Nikola Mišković, Andrija Marjanović, Luka Ašćerić, Marko Simonović, Luka Cerovina i Nikola Tanasković. Njima su se pridružila pojačanja iz OKK Beograda, Karlo Matković, Mihailo Jovičić i Marko Kljajević, kao i Aleksandar Langović koji je ove sezone igrao na dvojnu licencu za „klonfere“.

Ekipi su trenutno pridruženi i igrači iz juniorskog pogona Mihailo Mušikić, Luka Paunović i Nikola Đurišić.

PROČITAJTE JOŠ

Tokom trajanja mera izolacije, košarkaši Mege trenirali u kućnim uslovima uz odgovarajuće rekvizite, sve po specijalnim nedeljnim programima kondicionog trenera Marka Sekulića. Neki su imali i mogućnost izlaska u prirodu gde su vožnjom bicikla, odnosno trčanjem, održavali zadovoljavajući nivo kardiovaskularnog sistema.

Prve dve nedelje, po okupljanju ekipe, košarkaši su trenirali na Adi Ciganliji gde su imali treninge sa loptom u cilju razvoja individualne tehnike i taktike, a takođe su rađene vežbe na spravama zbog mišićne adaptacije tela.

Stručni štab Mege napravio plan rada za naredni period s ciljem individualnog razvoja igrača, a u zavisnosti od odluke o nastavku ili prestanku takmičenja u ABA ligi i Superligi, kao i obaveznim i preporučenim zdravstvenim merama zaštite, plan rada će biti usklađen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar