Uzdanica Cibosa Roko Prkačin; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener Cibone Ivan Velić izjavio je da će taj hrvatski klub pokušati da napravi tim bez stranih košarkaša za sledeću sezonu.

„Koronavirus nas je naučio da ne razmišljamo toliko dugoročno, tako da o idućoj sezoni još ne razmišljam, ali ćemo raditi kao da će sve biti u redu i kad dobijemo okviran budžet počećemo da slažemo tim. Ono što znam jeste da ćemo pokušati da napravimo tim bez stranaca“, rekao je Velić za sajt kluba.

PROČITAJTE JOŠ

Cibona je nastavila sa treninzima posle pauze zbog pandemije koronavirusa i trenutno se radi sa mladim igračima, plus sa nekima koji nemaju ugovor.

Velić je naveo da mladi znaju da samo od njihovog rada zavisi „hoće li se ukrcati na voz za prvi tim“.

Na treninzima Cibone nema kapitena Marina Rozića, koji još nije odlučio da li će se penzionisati, kao i Josipa Bilinovića.

Košarkaški savez Hrvatske je 1. aprila prekinuo sva takmičenja zbog pandemije i okončao je sezonu, bez proglašenja šampiona.

Velić je naveo da mu je žao zbog toga jer Cibona neće imati priliku da odbrani titulu, ali nije želeo da komentariše odluku Saveza.

Zalaže se za utakmice sa igračima mlađim od 20 godina, da se vidi kakav su potencijal.

„Generalno mislim da se uz trening može organizovati neke utakmice kako bi se kompenzovao njihov nedostatak. Takođe, bilo bi dobro da okupimo struku, da se organiziraju seminari i predavanja i da se donesu neka mišljenja u kojem bi smeru trebalo da ide hrvatska košarka“, ocenio je trener Cibone.

Cibona igra i ABA ligu, čija je sudbina ove sezone i dalje neizvesna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram