Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Čuda koja Nikola Jokić i Denver Nagetsi kreiraju u NBA ligi nisu prošla nezapaženo ni u hrvatskim medijima.

PROČITAJTE JOŠ

Vodeći listovi i portali u Hrvatskoj očekivano su se bavili plasmanom Denvera u finale Zapadne konferencije NBA lige, posle eliminacije Los Anđeles Klipersa u čak sedam neverovatnih mečeva.

Na portalu „Index.hr“ Nikola Jokić je centralna tema, njegova velika slika dominira, a krasi je naslov „Pogledajte istorijsku partiju Nikole Jokića“.

Foto: Printscreen/Index.hr

U samom tekstu autor potencira da je Denver vođen čudesnim Nikolom Jokićem, koji je upisao tripl-dabl sa 16 poena, 22 skoka i 13 asistencija, išao do pobede nad Klipersima.

„Jutarnji list“ takođe se bavio Srbinom, samo mu nije dodelio centralnu poziciju na rubrici sport. Ipak, nije prošlo bez Jokića u naslovu: „Apsolutna senzacija u Americi, Jokić i društvo ispisali istoriju i poslali velike favorite kući“, glasio je naslov Jutarnjeg.

Foto: Printscreen/Jutarnji.hr

„Večernji list“ upredelio se da među „Top 8“ vesti, gde dominira Dinamo Zagreb, ima čak dvaput Jokića. Treća vest na sportskom delu je „Zubac ispao: Denver na Jokićevim krilima do istorijskog uspeha“, dok je peto mesto „rezervisano“ takođe za Srbina, samo što se ovoga puta bave njegovom neverovatnom transformacijom.

Dominira fotografija Jokića kada je bio mali i bucmast, a prati je naslov: „Prepoznajete li debeljka s fotografije? Iznenadi ćete se kada budete saznali o kome je reč“.

Foto: Printscreen/Večernji list

 

I „Slobodna Dalmacija“ bavila se Denverovim uspehom, a iako Jokića nije bilo u samog naslovu, slika njega i Mareja je dominirala iznad teksta.

„Nagetsi u finalu Zapada: Postali su prva ekipa u istoriji lige koja je nadoknadila zaostatak 3:1 čak dva puta u istom razigravanju“.

Naravno, nakon što je autor teksta konstatovao trijumf Denvera nad Klipersima rezultatom 104:89, sledi hvalospev na račun ubitačnog tandema Marej – Jokić, gde se navodi da je Džamal ubacio 40 poena, dok je Srbin utakmicu završio novim tripl-dabl učinkom.

Foto: Printscreen/Slobodna Dalmacija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram