Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Damir Markota, doskorašnji krilni centar Cibone, naveo je primer Miloša Teodosića kao jednog od najboljih evropskih plejmejkera, iako, kako navodi, ima mnogo stvari da mu se zameri.

Napustio je zagrebački klub nakon neslaganja sa Vladom Jovanovićem, a onda odlučio da govori u svojoj karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

Govorio je o uvođenju stranaca u reprezentaciju Hrvatske, do sada su dres ove selekcije nosili Dontej Drejper i Oliver Lafajet.

„Ne znam šta bih ti rekao. Kad sam bio tamo, kad ti u nekom trenutku treba plej, pa dobro, nije loše što je Drejper tu. Ali sa druge strane, što nekom drugom ne bi dali priliku“, rekao je on.

Istakao je da selektori mladim plejmejkerima uvek nalaze mane.

„To je uvek poznato kod nas, da se nađe mana. Pa kako Lafajeta nikad nisi vodio, kako njemu vidiš da je on taj? Kod nas se uvek traže mane, ali svako ima mane“, dodao je on.

Naveo je primer Miloša Teodosića, kome se može mnogo toga zameriti, ali je jedan od najboljih evropskih košarkaša poslednjih 15 godina.

„Samo kod nas se gledaju te mane. Po tome Miloš Teodosić nikad ne bi trebalo da bude igrač. Pije, puši, ne igra odbranu, je li? Ili Dončić u Sloveniji sa 16 godina. Mogli su da kažu ‘ma on je premlad’. I ovako nemamo neke rezultate 30 godina, niko od nas ne očekuje zlato, pa nek naši igraju“, zaključio je Markota.

Damir Markota
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram