Hoće neko na basket? Srbija spremna da napadne zlato na OI

Košarka 09. jul. 202113:15 > 13:20
Podeli:

Ekipa Nova.rs obišla je basketaše Srbije, koji privode kraju pripreme za nastup na Olimpijskim igrama.

PROČITAJTE JOŠ

Prštalo je u četvrtak na prepodnevnom treningu u sportskoj hali „Petrovaradin“, nisu se štedeli momci koji su doneli prilično nezahvalan zadatak da se spisak suzi na četiri imena.

Pod budnim okom trenera Danila Lukića i Marka Ždera, odigrano je nekoliko basketaških partija sa standardnim čvrstim pristupom, „u meso“, motivacije ne manjka u želji da se osvoji olimpijsko zlato, jedino najsjajnije odličje koje nam nedostaje u 3×3 disciplini.

Srbija ima četiri svetska i dva evropska zlata, a vrhunska generacija basketaša mogla bi da kruniše karijere u Tokiju, gde će najveća opasnost biti Letonci i Holanđani.

Tim će činiti trenutno 2. i 3. basketaš sveta, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić, uz neprikosnoveni tandem Dušan Domović Bulut – Dejan Majstorović.

Bulut i „Maestro“ su godinama unazad bili među najzaslužnijima za basketaške titule Srbije, znaju se u „dušu“ još i zahvaljujući partijama u Novom Sadu, a sam trening pokazao je da Srbija ima praktično dve jake ekipe za Tokio, gde nijanse i uigravanje presuđuju.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Na spisku putnika naći će se još Marko Savić i Stefan Kojić, kao rezervne opcije i momci koji će zajedno sa ekipom brusiti formu u treningu „3 na 3“.

Srbija je još sredinom prošlog juna prošla kroz pripremne turnire, a zada su prvi tim činili Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić, u drugom su igrali Stefan Stojačić, Dejan Majstorović, Maksim Kovačević i Stefan Kojić.

Na kraju, Vasić i Ratkov su se posebno nametnuli i imaju šansu karijere. Ekipa kreće polako put Tokija u ponedeljak 12. jula u ranim jutarnjim časovima, a sam turnir u basketu igraće se od 24. do 28. jula u Tokiju, učestvovaće Japan, Kina, Rusija, Srbija, Poljska, Holandija, Letonija i Belgija.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Igraće se prvo ligaški, sa svim timovima, posle čega dve najbolje ekipe idu direktno u polufinale, a timovi od 3. do 6. mesta moraju prvo u četvrtfinalnu rundu.

Za Nova.rs, o pripremama, rivalima, očekivanjima i ambicijama, govorili su treneri Danilo Lukić i Marko Ždero, uz lidere tima, Dejana Majstorovića i Dušana Domovića Buluta.

Intervjue sa kvartetom basketaške reprezentacije moći ćete da pročitate u narednim danima na našem portalu.

GALERIJA – Kako se basketaši spremaju za Tokio

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar