Foto: Tanjug/AP Photo/Adam Hunger

Košarkaši Bruklina pobedili su Milvoki sa 125:123, uz nove sjajne partije Kevina Durenta i Džejmsa Hardena, a Golden Stejt režirao je veliki preokret protiv Lejkersa za 115:113.

PROČITAJTE JOŠ

Janis Adetokumbo nije mogao sam protiv tandema Netsa, kojima sada i ne nedostaje previše Kajri Irving.

Grk je ubacio 34 poena uz 12 skokova, Harden je imao 34 poena, 12 asistencija i šest skokova, Durent četiri poena manje, uz devet skokova i šest asistencija.

Midlton je bio drugi strelac Milvokija, koji je parirao tokom većeg dela meča, igralo se u egalu sve vreme osim u jednom periodu treće četvrtine, kada su Netsi odmakli na +11.

I to su Baksi uspeli da stignu, meč je uveden u triler i Milvoki je imao trijumfa vredno vođstvo, ali je ipak presudio šut Kevina Durenta, trojkom je postavio konačni rezultat, i to na asistenciju Hardena.

Posle meča, Harden je oduševljeno govorio o saigraču.

„Znam kakav je to tip igrača, on je jedan od najboljih igrača ikada koji su pipnuli košarkašku loptu. Bogom dani visoki igrač koji može da radi apsolutno sve. Ja se ne trudim da se takmičim sa tim, to Kevinu omogućava da bude najbolja verzija sebe“, želeo je posle meča Harden da pokaže da neće biti egomanijačke borbe za ulogu lidera.

Toronto je pobedio ekipu Dalasa uz 23 poena Lourija i 21 Bučera, dok je u Mavsima neočekivano u prvi plan iskočio oporavljeni Porcingis, strelac 23 poena uz devet skokova. Nedostajala je efikasnija partija Luke Dončića, koji je ostao na 15 poena uz devet asistencija i sedam skokova, Bobi Marjanović je imao samo promašaj iz igre za tri i po minuta na terenu.

Čikago je uz 33 poena Lavina nadigrao Hjuston, u kom su odlazak Hardena iskoristili Oladipo (32 poena) i Vud (30), a Majami je na domaćem parketu porazio Pistonse u režiji Adebaja, koji je ubacio 28 poena uz 11 skokova.

Grant je predvodio Detroit sa poenom manje, a važan doprinos trijumfu Hita imao je i Goran Dragić sa 22 poena, uz po tri skoka i asistencije.

Za kraj, Golden Stejt je pokazao Lejkersima da nisu nedodirljivi, prekinuli su im niz od pet pobeda, zahvaljujući Stefu Kariju, strelcu 26 poena uz sedam asistencija.

Šruder je bio najbolji sa 25 poena u Lejkersima, Džejms je ubacio 19, Dejvis je imao po 17 skokova i poena. Karijevi saveznici bili su Ubre sa 23 i Pašal sa 19 poena, a ostaje žal što Alen Smailagić nije imao priliku da bude deo trijumfa, jer se trenutno oporavlja od povrede.

Preokret je režiran u samoj završnici, Lejkersi su opustili posle +14 pri 97:83, bilo je i 108:101, a onda je serija Voriorsa od 11:0 rešila meč.

NBA liga, rezultati

Bruklin – Milvoki 125:123

Toronto – Dalas 116:93

Čiikago – Hjuston 125:120

Majami – Detroit 113:107

Los Anđeles Lejkers – Golden Stejt 113:115

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar