Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Prvi dan prelaznog roka u NBA ligi, doneo je pravu buru, a sve dogovore u senku je bacila odluka Montreza Herela da iz Klipersa pređe u redove najvećeg rivala - Los Anđeles Lejkerse.

Herel, koji je proglašen za najboljeg šestog igrača u sezoni 2019/20, prešao je u redove aktuelnog šampiona uz dvogodišnji ugovor vredan 19 miliona dolara.

PROČITAJTE JOŠ

Sa druge strane „jezeraše“ je napustio Dvajt Hauard, koji je posle samo nekoliko dana porekao tvrdnju da će ostati u istoj sredini. Američki centar karijeru će nastaviti u Filadelfiji.

Veliki odjek imao je i dogovor Atlante sa Danilom Galinarijem koji je sa „jastrebovima“ dogovorio trogodišnju saradnju na osnovu koje će inkasirati 61,5 miliona dolara.

Ipak, u silnim milionima izdvaja se ugovor Dierona Foksa koji bi mogao da postane takozvani „supermaks“. Bek Sakramenta će za pet godina zaraditi 165 miliona dolara, što je maksimalni iznos koji su Kingsi mogli da ponude. Takođe, 23-godišnji košarkaš mogao bi da inkasira dodatnih pet miliona ukoliko bude izabran za deo trećeg tima sezone, 18 miliona će mu pripasti ako dospe u drugu petorku, dok bi u slučaju da bude deo najboljeg tima sezone  ukupno inkasirao čak 196,5 miliona dolara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar