Srbija vs Nemačka Foto:REUTERS/Lisa Marie David

Preuzeo je odgovornost kada je trebalo, tu akciju je pohvalio i selektor Svetislav Pešić, ali će se dugo pričati o toj trojci.

Marko Gudurić je u finalu Svetskog prvenstva ima šut za tri poena kojim je u poslednjem minutu mogao rezultat da bude izjednačen. Ipak, lopta nije prošla kroz obruč.

PROČITAJTE JOŠ

„Prisutne su još uvek emocije jer je sve to sveže, ali sigurno kad malo razmislim i pričam sa nekim ljudima bliskim sebi shvatam da smo napravili veliki uspeh i obradovali smo dosta ljudi. Ostaje žal za finalnom utakmicom i zlatom koje je bilo jako blizu ovog puta, ali verujem da će se opet ukazati prilika da se ponovi ovaj uspeh“, rekao je Gudurić posle svečanog dočeka.

Njegova otvorena trojka nije prošla kroz obruč, a sada je potpuno otvoreno govorio o njoj i momak kome je rodni Priboj spremio doček.

„Ja sam se osećao sjajno, jer sam mislio da će lopta ući. Lepo sam šutnuo, to su neki šutevi koje ja volim i na kojima radim stalno, ali to je sport, to je život. Nekad i kad daš sve od sebe i radiš vredno, dese se promašaji, ali to nas čini jačima. Tih promašaja je bilo u mojoj karijeri, zbog toga sam tu gde jesam i verujem da će me i ovaj težak momenat učiniti boljim. Opet kažem, nadam se da će biti prilike da budemo ponovo u finalu, ja ne bežim od odgovornosti. Da mogu da ponovim, opet bih uzeo taj šut“, rekao je Gudurić.

BONUS VIDEO Doček srpskih košarkasa na aerodromu posle Svetskog prvenstva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare