Foto: Starsport

Boriša je uz tim, ali je i tim uz njega

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Marko Gudurić, srpski reprezentativac, pojavio se na konferenciji za medije nakon što su „orlovi“ pobedili Kanadu u polufinalu Mundobasketa sa 95:86.

„Osećaj je fenomenalan, mnogo sam ponosan na našu ekipu. Moram da pomenem Borišu Simanića, koji se i dalje bori u bolnici, i ovo je posvećeno njemu. I nadamo se da ćemo ga uskoro videti. Nadamo se da se iole bolje oseća kada zna da je medalja tu i da smo ga usrećili“, počeo je Gudurić.

Na pitanje Nova.rs o skandiranju navijača Boriši Simaniću, koji su pevali „dao si nam bubreg, daćemo ti srce“, emotivno je odgovorio:

„Naježio sam se sada… Video sam kako su navijači pevali i skandirali, to je dodatna motivacija za sve nas. Nadam se da ćemo imati priliku da odemo i da vidimo Borišu prvi put posle svega. Verujem da će i njemu, ali i nama to značati. Još jednom želim da ga ovim putem pozdravimo, da mu poželim brz oporavak i da nam se što pre vrati“.

PROČITAJTE JOŠ:

Otkrio je i koliko se seća Mundobasket 2002. godine kada je reprezentacija osvojila poslednje svetsko zlato.

„Naravno da se sećam, zato sam i počeo da igram košarku. Ova pobeda nam znači sve na svetu, to će biti najveća utakmica u karijerama svih nas. Možemo da igramo za nas, porodice, sve u Srbiji“.

Komentar na igre Avramovića i Dobrića?

„Šta reći, ja ovo nisam video u životu, takvu energiju, stvarno ne znam… Samo im želim da dobro spavaju i nastave u ovom ritmu, mi se trudimo da ih ispratimo i budemo agresivni, i jako sam srećan što delim teren sa njima, velika je čast i privilegija.“

Mnogo se pričalo kako će Kanada da zaustavi Bogdana…

„Odigrao je stvarno kapitenski. Znali smo šta nas čeka i pričali smo dosta o tome i spremili smo sjajnu utakmicu, gledali smo da mu pomognemo. Sve je to timska igra i na kraju je dao svoje poene“.

Šta vam je trener rekao kada je Nikola Jokić odlučio da ne igra?

„Nebitno ko nije tu, bitno je ko je tu, ova grupa momaka koja nosi dres Srbije. Mi nikad ne odustajemo, borimo se do kraja, u krvi nam je da smo ponosni što igramo za svoju zemlju. Ne mogu ni da zamislim kako je sad u Srbiji… Uvek je bitno ko može da igra“, zaključio je Gudurić.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar